A DIGI szerint a GVH hibázott

Nem a társaság adatszolgáltatási hibája miatt voltak hiányosak az adatok a DIGI-Invitelről szóló fúziót engedélyező döntés előtt, hanem a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) adatgyűjtése miatt – többek között ez derül ki a DIGI állásfoglalásából. A vállalat közölte azt is, hogy a november 14-i döntés nem befolyásolja az összeolvadás végrehajtását.

A múlt héten derült ki, hogy a GVH visszavonta májusi, a két távközlési cég fúzióját engedélyező döntését és új eljárást indított. A távközlési cég közleménye szerint a GVH az alapeljárásban hozott határozatának visszavonását azzal indokolta, hogy a DIGI az eredeti eljárás során elmulasztott proaktív észrevételeket tenni bizonyos – az i-TV által nyújtott távközlési szolgáltatások által lefedett területekre vonatkozó – hiányos adatokkal kapcsolatban, amelyekre támaszkodva a GVH az eredeti, összefonódást jóváhagyó döntését meghozta.

A társaság nem ért egyet a GVH döntésével, mivel álláspontja szerint hiánytalan és pontos információk nyújtásával jóhiszeműen járt el az alapeljárás során. A GVH részére több körben szolgáltatták a kért adatokat (köztük az i-TV tevékenységére vonatkozó adatokat is), és kollégáik, szakértőik további konzultációkra is rendelkezésre álltak, hiszen alapvető érdekük volt, hogy a GVH számára minden szükséges információt és tájékoztatást megadjanak az összefonódás kérelmezett jóváhagyásához.

A GVH által az i-TV és az Invitel szolgáltatások átfedő területei vonatkozásában előírt kötelezettségekhez felhasznált hiányos adatok nem a vállalat adatszolgáltatásából származtak, hanem a GVH saját adatgyűjtéséből, amelyet az igen terjedelmes, 10 hónapot átölelő vizsgálat során folytatott.

A DIGI ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy az új vizsgálati folyamatban is jóhiszeműen és teljeskörűen együttműködnek a GVH-val annak érdekében, hogy az összefonódást ismételten jóváhagyó, új határozat a lehető leghamarabb megszülethessen.

A DIGI mostani közleménye szerint a GVH új eljárása nem befolyásolja a DIGI-Invitel fúzió végrehajtását, mivel a GVH a korábbi jóváhagyást visszavonó döntésével egyidejűleg engedélyezte a DIGI részére, hogy az Invitel feletti tulajdonosi jogait az új eljárás lezárásáig bizonyos, az eredeti jóváhagyó döntésből átvett korlátozások mellett továbbra is gyakorolja. Így a DIGI és az Invitel ügyfelei változatlanul folyamatos és minőségi kiszolgálásban részesülnek.

  • Megosztom