A CNN partnere lett az ATV

A világ legnagyobb hírcsatornájának számító CNN hírei és tudósításai is láthatók lesznek ősztől az ATV-n. A magyar csatorna az együttműködés keretében lehetőséget kapott arra is, hogy ha a világban bármilyen rendkívüli esemény történik, a CNN Breaking News híreit élőben közvetítse.

Az ATV-n hetente jelentkező, magyar nyelvű CNN híradó első adását októbertől láthatják majd a nézők. Az együttműködés keretében a csatorna munkatársai továbbképzésen is részt vehetnek az amerikai hírcsatorna központjában, Atlantában.

Az ATV híradójának stúdióját is átalakítják annak érdekében, hogy az illeszkedjen a CNN képi világához – mondta el a megállapodásról szóló beszámolóban Novák András, a CNN hírműsorának főszerkesztője.

Az ATV Híradóban megjelent összeállítás szerint Londonban írták alá a partneri szerződést a két csatorna képviselői, amit egy éves előkészítés előzött meg. Ennek során felmérték az ATV-t a CNN részéről, és mind szakmailag, mind infrastruktúrába, mind nézettségben megfelelt a magyar csatorna az elvárásoknak.

Németh S. Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója beszélt arról is, hogy az együttműködés azzal indul, hogy híreket vesznek és adnak át, ha kell forgatnak is Magyarországon a CNN-nek, illetve szakértőket ajánlanak. Jelezte azt is, hogy később lehetnek további szintjei az együttműködésnek.

  • Megosztom