A CES-nek is betett a koronavírus

Nem rendezik meg jövőre a hagyományos formában a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállítását, a CES-t, a szervezők tájékoztatása szerint teljes egészében virtuális környezetbe költözik majd a rendezvény.

Minden év elején szakértők, újságírók és a technológia iránt rajongók tízezrei kelnek útra Las Vegasba, hogy a CES-en (Consumer Electronics Show) megcsodálhassák a legújabb innovációkat. Jövőre azonban a koronavírus-járvány miatt fizikai formában nem rendezik meg az eseményt, de teljesen nem marad el. Az eseményt szervező Consumer Technology Association (CTA) tegnapi közlése szerint teljes mértékben digitális rendezvény lesz majd.

A tájékoztatás alapján 2021. január 6. és 9. között ugyanúgy lesznek majd főelőadások, illetve konferenciák, és nem maradnak el a termékbemutatók sem. Emellett lehetőség lesz virtuális találkozók és kerekasztal-beszélgetések megszervezésére, illetve követésére is.

A CTA-nál abban bíznak, hogy 2022-ben ismét visszatérhetnek személyesen is a technológiai világ képviselői és az érdeklődők Las Vegasba, ugyanakkor egy hibrid rendezvénnyel számolnak abban az évben is, ami azt jelenti, hogy a korábbinál jóval nagyobb szerepet kap a virtuális tér.

Idén 4400 kiállító vett részt a CES-en és mintegy 170 ezer látogatót vonzott az esemény.

  • Megosztom