A cápáké a július a Nat Geo-n

A National Geographic számára kiemelten fontos a cápákkal kapcsolatos kutatások, a cápák védelme, ezért jelentkezik egy olyan tematikus műsorfolyammal, ahol innovatív és lebilincselő módon, a legkorszerűbb filmes technológiát alkalmazva mutatja be a legújabb eredményeket.

Az igényes, hagyományosan magas színvonalú tudományos ismeretterjesztés mellett a szórakoztatás, a nézők felhőtlen kikapcsolása is fontos küldetés a National Geographicnek, így számos meghökkentő – témájával, bravúros felvételeivel szó szerint a képernyő elé szegező – premier is megtalálható a kínálatában. A Cápafesztivál elnevezésű tematikus műsorfolyam a National Geographic archívumának legjobb, legemlékezetesebb felvételei segítségével mutatja be a tengerek híres vadászait saját élőhelyükön.

„A National Geographic Wild a cápák és rajongóik egyik legfontosabb és legnépszerűbb találkozóhelyévé vált az elmúlt években, s a lenyűgöző, akciókban bővelkedő filmjeinkkel idén nyáron is megpróbálunk a nézőink elvárásainak megfelelni. Júliusban közvetlen közelről, túlzás nélkül, szinte kartávolságból, figyelhetjük e csodálatos ragadozókat!” – mondta Geoff Daniels, a National Geographic elnökhelyettese a műsorfolyam küldetésével és jelentőségével kapcsolatban.

A Cápafesztivál epizódjainak összeállításában olyan szakemberek működtek közre, mint például az Emmy-díjas fotós-videós Andy Brandy Casagrande. Valamint, Kori Garza tengerbiológus – szakterülete a tigriscápák viselkedése; Dr. Mike Heitus tengerbiológus, aki egész életét annak szentelte, hogy a cápák és más tengeri élőlények közötti interakciót vizsgálja; Jeremiah Sullivan tengerbiológus pedig az ember és a cápák közötti viszonyt tanulmányozza.

A műsorfolyam július 5-én kezdődik a National Geographic Wild csatornán, és egész július hónapban tart – minden nap 18 órakor bemutatóval, az esték hátralevő részében pedig számtalan izgalmas ismétléssel. Az epizódokban olyan érdekes kérdésekre kaphatnak a nézők válasz mint például: milyen titkos vonzerőnek engedve rajzanak cápák százai a tengeri vulkánszigetek körül? Hogyan zajlott a történelem eddigi egyetlen filmre vett fehércápa-púposbálna csatája?

  • Megosztom