A briteknél már harmadik a Disney+

Komoly sikereket ért el az Egyesült Királyságban a Disney+, a március 24-i indulás után április végére már 4,3 millió felhasználója volt a szigetországban, amivel az előfizetős modellt alkalmazó streaming videószolgáltatások sorában a harmadik volt.

Az Omdia felmérése szerint a Disney streaming megoldása az ilyen típusú szolgáltatást használók körében már 16,8 százalékos piaci részesedéssel bírt április végére. A Disney+ eleve komoly kínálattal indult, például exkluzív Star Wars tartalmakkal és a Covid-19 járvány miatti kijárási korlátozások is pozitívan hatottak a szogláltatás terjedésére.

Az elemzés készítői ugyanakkor megjegyezték azt is, hogy még nagyon komoly előnye van a két piacvezető megoldásnak. Az előfizetős streaming szolgáltatást használók körében az Amazon Prime 46,9 százalékos részesedéssel bír, míg a Netflix 58,4 százalékkal. A száz százalékot jóval meghaladó arány abból adódik, hogy számos háztartásban több megoldásra is előfizetnek.

A Disney+ jelenleg jobb helyzetben van a briteknél, mint az Egyesült Államokban, ahol a streaming szogláltatást használók 25 százaléka veszi igénybe a lehetőséget. Igaz, a harmadik helyen lévő, 29 százalékos részesedéssel bíró Hulu szintén a Disney-hez tartozik. Az Amazon Prime Video 47, míg a Netflix 60 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

  • Megosztom