A Bosszúállókat díjazták a kamaszok

A Bosszúállók: Végtelen háború és A legnagyobb showman című film is több díjat kapott a kamaszok szavazatai nyomán az idei Teens Choice Awards díjátadón Los Angelesben.

 

A trófeákat, amelyek az idén is színes, óriási szörfdeszkák voltak, a Los Angeles-i Forum arénában vehették át a győztesek. A ceremóniát a Fox televízió élőben közvetítette.

A műsort Nick Cannon színész-rapper és Lele Pons netes sztár vezette. A Fox szerint a 2018-as Teen Choice Awards kategóriáira összesen több mint 150 millió szavazatot adtak le. A díjakat egyebek mellett televíziós, mozis, zenei, digitális és divat kategóriában adták át.

Az akciófilmek közül a Bosszúállók: Végtelen háború vitte el a szörfdeszkát, a filmben szerepelő Robert Downey Jr. legjobb akciószárként, Scarlett Johansson legjobb akciófilmes színésznőként lett díjazott.

Posztumusz kapott díjat Carrie Fisher a Star Wars: Az utolsó jedik című filmben nyújtott alakításáért a legjobb fantasyfilm-színész kategóriában.

A sci-fik közül a Fekete párduc kapta az elismerést, a filmben nyújtott alakításáért Letitia Wright vehetett át díjat, a legjobb sci-fi színésznek a Thor: Ragnarokban játszó Chris Hemsworth kapta a legtöbb szavazatot.

A legnagyobb showman című mozi elnyerte a legjobb drámai film díját, Zac Efron játékáért színészi díjat kapott a mezőnyben, filmbeli partnere, Zendaya pedig a legjobb színésznőnek járó szörfdeszkát vihette haza.

A tinédzserek a Kszi, Simon című filmet választották a legjobb vígjátéknak, a nyári filmek közül pedig a Hihetetlen család 2. tetszett nekik a legjobban.

A televíziós drámák közül a Riverdale győzött, főszereplői, Lili Reinhart és Cole Sprouse több díjat is kaptak a rajongóktól, Vanessa Morgant pedig új tévésztárként ünnepelték.

A televíziós akciósztárok mezőnyében a Flash – A villám színésze, Grant Gustin, valamint a Supergirl főszerepét alakító Melissa Benoist nyerte el a kamaszok közönségdíját.

Az együttesek közül a 5 Seconds of Summer több díjat is elvitt, köztük a legjobb nyári banda díját, a díjazottak között szerepelt countryénekesként Carrie Underwood, az elektronikus zenét játszó The Chainsmokers dj-duó, az CNCO latin fiúbanda, Cardi B R&B-sztár és a rockot játszó Imagine Dragons is.

A rajongóktól Camila Cabello száma, a Havana és Ed Sheeran Perfect című dala szintén díjat kapott.

Liza Koshy a női websztár, a The Dolan Twins a férfi websztár díját nyerte el. A zenei websztár díját Erika Costellnek szavazták meg, a divat és szépség websztár díját pedig James Starlesnek.

A legjobb videojáték a Fornite lett a szavazatok alapján.

A tinédzserek a legjobb sportolónak LeBron Jamest, sportolónőnek pedig Serena Williamst választották.

  • Megosztom