A BME a MITTE-t választotta

Egy sikeres innováció tematikus PR szakmai kampány lebonyolítása után a BME Innovációs Nap rendezvény kommunikációs partnereként is a MITTE Communicationst választotta a Műegyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (BME FIEK).

A BME FIEK a Műegyetem innovációhoz kapcsolódó tevékenységeit szervezi, koordinálja és erősíti. Célja, hogy gyorsítsa az egyetemi K+F eredmények gyakorlati hasznosítását és biztosítsa az ipari és az egyetemi szereplők hosszú távú együttműködését.

A korábbi kommunikációs együttműködés során a MITTE Communications stratégiai tanácsadással, médiavásárlással, a sajtóközlemények és kapcsolódó kreatívok elkészítésével, rádiós és televíziós interjúk szervezésével és social media managementtel segítette a BME FIEK kommunikációját. A MITTE és a BME FIEK első közös kampányának eredményeként 15 szakértői interjú és 90+ online megjelenés született, olyan kiemelt médiumokban, mint a Portfolio, a Világgazdaság vagy a Forbes.

Az együttműködés második szakaszában a MITTE Communications a FIEK projekt záró eseményének, mely egyben az Műegyetem Innovációs napi rendezvénye is, szervezését és a kapcsolódó kommunikációs feladatokat látja el. A hagyományteremtő céllal útjára indított műegyetemi Innovációs Nap célja, hogy közérthetően mutassa be az egyetem innovációs kapacitásait, a nagyvállalati együttműködő partnereket és a közös kutatási eredményeket.

A 2021. június 9-én megrendezésre kerülő Innováció napi rendezvénnyel lezáruló négyéves FIEK projektben a Siemens, a Nokia, az MVM, a Richter Gedeon és a Rolls-Royce vállalatok dolgoztak együtt a Villamosmérnöki és Informatikai Kar, a Vegyész- és Biomérnöki, valamint a Gépészmérnöki Kar oktatóival és hallgatóival. A nagyvállalati együttműködések révén öt új labor épült ki. Ennek köszönhetően a Műegyetemen mintegy 30 ezer négyzetméter korszerű laboratóriumi háttér áll rendelkezésre, összesen 67 olyan labort működtet az intézmény, amely piaci kutatás-fejlesztési megrendeléseket tud fogadni. A BME innovációs tudásbázisát pedig a több mint 21 ezer fős oktatói-hallgatói szakmai közösség és az egyetem szerteágazó (állami, vállalati, nonprofit) kapcsolatrendszere jelenti.

A BME FIEK Magyarország egyik első egyetemi startup inkubátorát is működteti. A BME Z10 Inkubátor évente kétszer akcelerátor programot indít hallgatói startupok piacra segítésére. 2021 májusig közel 200 vállalkozási ötlettel jelentkeztek hallgatók, 15 startup kapott befektetést, a befektetések teljes értéke 1.5 Mrd Ft.


Tags: ,

  • Megosztom