A Black Friday nálunk már lenyomja a karácsonyt

Idén november 16-án tartja Black Friday akcióját az Extreme Digital, a társaság legfeljebb öt napon belüli bolti átvételt garantál – jelentette be Várkonyi Balázs. A cég vezérigazgatója a vállalat mai sajtótájékoztatóján elmondta azt is, hogy összesen 120 ezer darab terméket kínálnak majd akciós áron, a legnagyobb kedvezmény pedig 86 százalék lesz.

Fontos mérföldkő lesz az idei év, az előrejelzések alapján először fordulhat elő, hogy a Black Friday-nak köszönhetően a hazai webáruházak forgalma novemberben nagyobb lesz majd, mint decemberben – mondta el Várkonyi Balázs. Tavaly a webshopok 62 százaléka csatlakozott az akcióhoz, idén a prognózisok alapján akár a 80 százalékot is elérheti ez az arány.

Várkonyi Balázs a mai sajtótájékoztatón jelezte azt is, hogy a magyar fogyasztók a tapasztalatok szerint nagyon tudatosak, így tényleg csak komoly akciókkal lehet mozgósítani őket ezen a különleges napon. A cégvezető szerint a jelentős kedvezmények mellett a széles kínálat és a gyors logisztika győzi meg leginkább a fogyasztókat, amiket inkább a nagyobb szereplők tudnak kínálni.

Az Extreme Digital vezetője szerint a 2015-ös nagy káosz óta sokat fejlődtek a futárszolgálatok, amit az is mutat, hogy tavaly 800 ezren számoltak be késésről a kiszállításban, míg egy évvel korábban még 900 ezren. Idén további javulást vár a cégvezető ezen a területen, azonban azt is jelezte, hogy csúszásokra továbbra is lehet számítani.

A november 16-i akció során vásárolt termékeket a bolti átvételt választók legfeljebb öt napon belül megkapják. Az Extreme Digitalnak jelenleg 16 fizikai üzlete van Magyarországon. Várkonyi Balázs közlése szerint tavaly nagyon népszerű volt a bolti átvétel a Black Friday során, a vásárlók fele ezt választotta.

Az Extreme Digital idei Black Friday akciójával összesen 1,5 milliárd forint kedvezményt érhetnek el a fogyasztók a listáarhoz képest – mondta el Várkonyi Balázs. Akár 40 százalékos kedvezmények is lehetnek, a legnagyobb akció pedig 86 százalékos. A Black Friday akcióban 1200-féle termék jelenik meg, összesen 120 ezer darab termékkel készülnek erre a napra. A Black Friday alkalmából speciális aloldalt hoznak létre, de a normál oldal is elérhető lesz, ahol további 8000-féle termék jelenik meg akciósa.

  • Megosztom