A Balatonnál is indulhat a verseny a frekvenciáért

Két pályázót vett nyilvántartásba a Médiatanács a balatonfüredi frekvencia-tenderen, Baján és Pakson pedig hiánypótlással folytatódik az eljárás. A testület döntött arról is, hogy eljárást indítanak a TV2 szolgáltatója ellen.

A Baja 94,3 MHz és a Paks 107,5 MHz helyi frekvenciák kereskedelmi jellegű használatának pályázati felhívásaira beérkezett ajánlatok alaki vizsgálatai után a Médiatanács hiánypótlásra szólította fel a pályázókat: az Alisca Network Kft.-t, illetve a Lajta Rádió Kft.-t Egy harmadik alaki vizsgálat eredményeként a Médiatanács nyilvántartásba vette a Balatonfüred 96,2 MHz helyi frekvencia közösségi használatára szóló pályázatán a Karc FM Média Kft.-t és az FM 4 Rádió Kft.-t.

A testület egy állampolgári bejelentés alapján eljárást indított a TV2 szolgáltatója ellen, mivel vélhetően nem a megfelelő korhatár-besorolás mellett és nem az előírt időben mutatta be A viszkis című filmet és több alkalommal annak előzeteseit is júniusban.

A Médiatanács 50 ezer forintos bírságot rótt ki a Kalocsa Városi Televízió médiaszolgáltatójára, mivel egy vizsgált áprilisi adásnapon a képújság alatti rádiózás során engedély nélkül kapcsolódott hálózatba a rádiós médiaszolgáltatással. A rádió szolgáltatójának nem volt tudomása a hálózatba kapcsolódásról.

  • Megosztom