20 millió dollárral segíti a Mars a járvány elleni küzdelmet

A világ egyik vezető édesség, élelmiszer és kisállateledel gyártója, a Mars 20 millió dollár értékű anyagi és tárgyi adománnyal segíti a koronavírus-járvány elleni globális küzdelmet. A családi tulajdonban lévő vállalat három jótékonysági világszervezettel működik együtt az adományozás során. A CARE és az ENSZ World Food Programja mellett a Humane Society International (HSI)-t támogatják; céljuk, hogy a segítség azokhoz a közösségekhez jusson el, amelyek a legkiszolgáltatottabbak a járványnak. Hazánkban a Mars Multisales a Mars Petcare és a Royal Canin együttesen több mint 8 tonna élelmiszert és csokoládét, 2000 maszkot, kb. 7 tonna kisállateledelt és 7000 eurót adományoz azoknak az embereknek, kisállatoknak és közösségeknek, amelyeket a leginkább érint a járvány.

A családi tulajdonú Mars vállalat is kiveszi a részét a koronavírus-járvány elleni globális harcból: a gyártó adományaival az ellátási láncukhoz tartozó érintett közösségeket és a legkiszolgáltatottabb csoportokat támogatja. A támogatás első részeként a vállalat 20 millió dollár értékű anyagi és tárgyi adományt juttat el azokhoz az emberekhez, kisállatokhoz és közösséghez, akiket a leginkább érint a járvány, és azokhoz, akik a frontvonalban harcolnak.

A támogatás részeként 5 millió dollár értékű adomány jut a CARE-hez, amely a világ legkiszolgáltatottabb csoportjait segíti majd, beleértve a nőket, gyermekeket és menekültek közösségeit azokban a fejlődő országokban, ahol a járvány még csak most ütötte fel a fejét, de ahol egyben a legkevésbé felkészültek annak kezelésére. Egy 2 millió dolláros adomány támogatja majd az ENSZ World Food Programját (WFP), amely ezt a sürgősségi élelmiszeradományok és életmentő felszerelések eljuttatására fordítja az érintett területeken lévő kórházakba. Végezetül, egy 1 millió dollár értékű adománnyal támogatják a Humane Society Internationalt (HSI), amely a túlterhelt kisállatmenhelyeket támogatja. A HSI jelenleg olyan kisállatokra fókuszál, amelyeket elhagytak vagy leadtak a menhelyekre, mert a gazdájuk beteg lett, vagy a járvány miatt már nem áll módjában gondoskodni róluk.

A fennmaradó, 12 millió dollár értékű adományt különböző anyagi és tárgyi adományok teszik majd ki azokon a különböző piacokon, ahol a Mars jelen van, beleértve az alapítványai adományozásait is. Hazánkban a Mars Multisales, a Mars Petcare csongrád-bokrosi kisállateledel gyára és a Royal Canin Magyarország együttesen több mint 8 tonna élelmiszert és csokoládét, 2000 maszkot, megközelítőleg 7 tonna kisállateledelt, és 7000 eurót adományoz azoknak a szervezeteknek, amelyek a következő területeken tevékenykednek: a hazai egészségügyi rendszert és a koronavírus-járvány ellen frontvonalban küzdőket támogatják; azokat az embereket és közösségeket segítik, akik a legkiszolgáltatottabbak a járvány hatásainak, és végezetül, azokat, amelyek a gazdátlan kisállatokat segítik. Az adományozás jelenleg is zajlik.

  • Megosztom