+1 hírportál a magyar médiapiacon

Elindult a főleg volt TV2-sök nevéhez fűződő Faktor.hu nevű hírportál. Egy idén nyáron létrejött 3 milliós kft. áll mögötte.

A Faktor.hu elnevezésű portál tulajdonosa a Nouvelle Media Kft., melynek ügyvezető igazgatója a valamikori TV2-s hírigazgató, György Bence.

Főszerkesztőnek Gábor Lászlót nevezték ki, aki György Bence beosztottja volt a Tények főszerkesztőjeként. Gábor László egyben a cég főtulajdonosa is cégbírósági adatok szerint.

A stáb meglehetősen nagy ahhoz képest, hogy egy most induló site-ról van szó: 30 főből áll, közöttük további egykori TV2-s munkatársakkal.

A faktor.hu oldalon videós tartalom is látható Faktor TV néven, de számtalan klasszikus rovata is van: belföld, gazdaság, krimi, de van sport, tudomány, technológia, kultúra stb.

Az értékesítéssel az a Szabó Zsolt foglalkozik, aki a Sanománál és az Indexnél dolgozott hasonló területen, illetve legutóbb a borpiacon tevékenykedett.

A Nouvelle Media Kft.-t egyébként idén júliusban hozták létre, jelenleg egy XIII. kerületi társasház negyedik emeletén működik. Érdekesség, hogy a cég mindössze 3 millió forint alaptőkével jött létre.

A Faktor.hu nem az egyedüli új szereplője a magyar portálpiacnak, hiszen néhány héttel ezelőtt élesítették ki a 888.hu elnevezésű portált, amit Fodor G. Gábor főszerkeszt.

A Faktor-csapatot többször is hírbe hozták előzőleg Andy Vajna filmügyi kormánybiztossal és kaszinótulajdonossal, ráadásul György Bence sem tagadta, hogy együtt dolgozott vele, de a cégbírósági adatok ezt nem támasztják alá.

  • Megosztom