Zsűritag kerestetik a netes tehetségkutatóhoz

A Ki Mit Tube zsűrijében 9 hely már elkelt, de a tizedik tagot még keresik, aki olyan arcok mellett dolgozik majd, mint Saiid, Pixa, a Fish! Kovács Krisztiánja, Mondik Noémi, Tamás Bence Gáspár, Puzsér Róbert, László Viki, Szirmai Gergő és Unfield.

Idén mindenki előtt ott a lehetőség, hogy kilépjen a félhomályból, és még pénzt is keressen azzal, hogy beül a Ki Mit Tube zsűrijébe! A második évadra a szervezők két részre bontották a tavaly 500 nevezőt és 80 ezer szavazatot vonzó, több mint 9 millió videó-megtekintést hozó Ki Mit Tube-ot, még nagyobb hatalmat adva a népnek: az első szakaszban, a zsűri-kutató során, a 10. zsűritagot választhatják meg a netezők, a második szakaszban pedig a produkciókat értékelhetik szavazataikkal.

Augusztus elsején indul a Ki Mit Tube zsűri-kutató, de már most lehet jelentkezni
Ha valaki úgy érzi, hogy tökéletes véleményvezér lenne, olyan, aki képes megvédeni álláspontját akár a néppel, akár a többi zsűritaggal szemben, ráadásul még szórakoztató is, nincs más dolga, mint értékelő videót készíteni a tavaly született Ki Mit Tube produkciók egyikéről, és feltölteni azt a www.kimittube.hu-ra augusztus hetedikéig, de ha lehet, előbb, hogy a lehető legtöbb szavazatot kaphassa a netezőktől. A legeredményesebb három zsűri-jelölt ezt követően a döntő fordulóba jut, ahol újabb kritikavideót kell készíteniük az általuk legfontosabbnak tartott öt Youtube-videóról. A győztest – a 10. zsűritagot –, természetesen ebben a fordulóban is a nép választhatja ki szavazataival.

A zsűri-kutató győztese a zsűri teljes jogú tagjává válik, és – természetesen fizetésért –, kritikusként részt vesz a Ki Mit Tube produkciós szakaszában: értékeli az augusztus 18-tól beérkező produkciós videókat, támogatja kedvencei középdöntőbe, majd döntőbe jutását, és persze igyekszik meggyőzni a népet arról, hogy szeptember 20-án az ő támogatottja nyerje meg az idei Ki Mit Tube-ot.

A Ki Mit Tube zsűritagjai közül néhányan tanácsokkal látták el leendő „kollégájukat”: „Engem leginkább a „mindent szabad” jelenség fogott meg: tudtommal ez itthon az egyetlen olyan nagyszabású online verseny, amiben abszolút szabad kezet kap a zsűri, és azt mondhat és tehet, amit csak akar! Imádom ezt a hozzáállást! A leendő zsűritagnak egy jól elkoptatott frázissal élve azt javasolnám, hogy legyen önmaga! Amúgy pedig a legfontosabb dolog szerintem a derű, és az, hogy legalább olyan érdekesek legyenek a zsűrizők, mint a versenyzők!” – Pixa zenész, producer.

„Ha nem vagy tehetséges, esetleg lusta vagy, a legjobb, amit tehetsz, hogy zsűrinek jelentkezel. Gondold csak végig, mások hetekig gondolkodnak, bénáznak, pénzt költenek a produkciójukra, amit te pillanatok alatt elintézhetsz. És míg ők össze-vissza öt perc hírnevet kapnak, te annyiszor öt perc hírnévre tehetsz szert, ahány jelentkezővel találkozol. Ennél tényleg nincs jobb állás!” – Tamás Bence Gáspár kritikus, a 444.hu újságírója.

„Merj kemény vagy építő kritikát adni. Ne foglalkozz senki véleményével! Itt a tied számít! Ha úgy gondolod ezek után is, hogy méltó vagy erre a szerepre, JELENTKEZZ!” – Unfield, Magyarország egyik legfiatalabb és legmeghatározóbb YouTube-ere.

“Szerintem a zsűrizés egy rettentő jó lehetőség minden videós számára, hiszen megmutathatod, hogy a tévhitekkel ellentétben nem csak nyávogó kisgyerekekből áll a közösség, hanem igenis oda tudjuk tenni magunkat, értelmes véleményt tudunk formálni, ezáltal tudjuk segíteni egymást és a feltörekvő új videós nemzedéket is. Persze abszolút buli az egész, így szórakozásból sem lesz hiánya a 10. zsűritagnak, de a felelősség is a vállán nyugszik, hogy kit népszerűsít a játszóterünkön.” – László Viki, akinek YouTube-csatornáját már több mint 15 ezer feliratkozó követi.

A 2015-ös Ki Mit Tube az ország legnagyobb, a YouTube-on futó online versenye. A verseny főtámogatója a Vodafone. A telekommunikációs cég a projekt felületeinek tulajdonosa és alkotóként is aktívan közreműködik a Ki Mit Tube közösségi projektben. A Ki Mit Tube formátumának kifejlesztéséért és a verseny teljes körű lebonyolításáért a Red Lemon Content felel. A projekt designját és weboldalát a Mito készítette. A teljes versenyfolyamat a www.kimittube.hu oldalon követhető. A projekt szakmai partnere a Google, médiapartnere a 444.hu. Együttműködő partnerek a YouTube sztárok menedzselésével foglalkozó ügynökségek (MCN-ek) így a Special Effects Media és a Star Network, míg a Ki Mit Tube Youtube csatorna menedzsment feladatokat a BugTV végzi. A projekt pr feladatait a Red Lemon Content felkérésére a RedAction látja el.

  • Megosztom