Videotelefonáljon a böngészőjével!

A fejlesztések után a felhasználók közvetlenül a Google Chrome-ot használva kezdeményezhetnének chat- és videokonferencia-beszélgetéseket.

 

A keresőóriás nemrég felvásárolta a Global IT Solutions (GIPS) céget, amely kifejezetten az internetes telefon- és videokonferencia-beszélgetésekre specializálta magát. Mivel a WebRTC protokoll jelenleg a GIPS tulajdonában van, így érthető, hogy a konszern érdeklődni kezdett az integrálási lehetőségek után. A technológia nemrég vált nyílt forráskódúvá, így a Google azonnal felhasználta, és többek között a Google Mail/Gmailbe is integrálta. A Chrome-ba való integrálása jelentheti a következő lépést, amikor már a böngészőn keresztül is lesz lehetőség videotelefonálásra.

A fejlesztések egyértelműen a Skype egyeduralmának megtörésére irányulnak. A VoIP-szolgáltató felhasználóinak jelentős részét elveszíthetné, ha megfelelő ingyenes, böngészőkbe integrált alternatívák bukkannának fel. Mivel egyelőre nem sokat tudni a Microsoft által felvásárolt Skype terveiről, a Google igyekszik kihasználni ezt az időszakot, és megfelelő alternatívát jelentő rendszert kifejleszteni – írta az sg.hu.

 

  • Megosztom