Viasat3: áprilisban indul az új vetélkedő

Kovács Áron fogja vezetni a csatorna új műsorát, amiben női és férfi csapatok versengenek egymással.

Új tavaszi vetélkedőt indít a Viasat3 Észbontók címmel, amelyben női és férfi csapatok versengenek egymással értékes nyereményekért. A hazai fejlesztésű, humorban bővelkedő vetélkedő a bennünk lévő előítéletekkel játszik: például tudhatja-e egy csinos lány a választ egy focival kapcsolatos kérdésre?

Az új vetélkedő érdekessége, hogy nem stúdióban, hanem egy budai szórakozóhelyen kerül rögzítésre. Az Észbontókat Kovács Áron fogja vezetni, aki korábban már vezette a csatorna Nyered ha Mered című kvízműsorát. A műsorból nyolc adást forgatnak le, amelyek április 11-től kezdve csütörtök esténként lesznek láthatók a Viasat3 műsorán.

A négy plusz egy fordulós játékban a csapatoknak meg kell tippelniük, hogy a felvételről bejátszott női vagy férfi „észbontók” eltalálják-e a helyes választ az adott állításra. Ha eltalálták, hogy válaszolt a páros, pontokat kapnak, melyek körönként emelkednek. A második körben képfelismerés keretében folytatódik a tippelés. A harmadik forduló két körös – a feltett kérdésekre kell válaszolni. A negyedik fordulóban mindkét csapat ugyanazt a kérdést kapja. Itt három lehetséges választ is kapnak, és szintén azt kell megtippelniük, melyik választ választották az „észbontók”.

Végül az utolsó, „Akasztják a hóhért” fordulóban saját maguknak kell megválaszolni gyors kvízkérdéseket. Itt nagy a tét, 100 pontot nyerhetnek vagy veszíthetnek. Ezután eldől, hogy ki nyerte meg a játékot és ki jut a döntő fordulóba, ahol kiderül, hogy nyer-e egyáltalán, és ha igen, mit. A döntőbe jutott csapat kap egy kérdést, három válasz lehetőséggel. Kapnak 2 nyereményt, mérlegelnek, melyiket melyik válaszra tegyék fel.

Megtippelik az „észbontók” válaszát, a legnagyobb értékű nyereményt arra a válaszra teszik fel, amelyikre a legtöbb esélyt látják. Helyes válasz esetén a csapat megnyeri az értékes nyereményt.

  • Megosztom