Vaszily megbízott vezérigazgató lett

Augusztus 16-tól Vaszily Miklós, az Origo Media volt vezetője megbízott vezérigazgatóként dolgozik az MTVA élén.

Ezt a közmédia egy mindössze egymondatos közleményben jelentette be a honlapján.

Az Origo Media egykori vezérigazgatója – akinek vezetése ideje alatt, a Sáling-üggyel összefüggésben távozott az origo.hu stábjának jelentős része, majd egy idő után, tavaly novemberben maga is közös megegyezéssel elment a cégtől, ahol belső vizsgálat zajlott a botrány kapcsán – azután vette át megbízottként az MTVA irányítását, hogy augusztus 10-én, augusztus 15-i hatállyal dr. Szabó László Zsolt benyújtotta lemondását a vezérigazgatói posztról.

A távozó vezérigazgató a döntését nem indokolta, de egyes iparági értesülések szerint a fejleménynek köze lehet ahhoz, hogy a közmédia botrányokkal is tarkított átalakítása során rengeteg nézőt elveszített: már márciusban cikk jelent meg arról, hogy ha a nézettség nem alakul jól, az Szabó László Zsolt állásába kerülhet. Ráadásul a bíróság jogerősen is kimondta, hogy jogszerűek voltak azok a kijelentések, hogy nézettségi adatokat manipulált a közmédia.

Az új vezérigazgató megbízása vagy kinevezése a törvényi szabályozás értelmében a Médiatanács elnökének, azaz Karas Monikának a jogkörébe tartozik.

Vaszily Miklós közmédiás karrierje egyébként idén április 15-én vette kezdetét: ekkor nevezték ki az MTVA operatív vezérigazgató-helyettesévé, egyébként éppen a most távozó Szabó László Zsolt javaslatára.

  • Megosztom