Valaki nyert egy vadiúj Skodát

Hatodik alkalommal rendezte meg az ORFK, Országos Balesetmegelőzési Bizottság a „Közlekedik a család” nevű vetélkedőt, amely 19 megyében hívja fel a figyelmet a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására. A versenyen olyan gyermekes családok vehettek részt, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik B kategóriás jogosítvánnyal, a gyerekek pedig 6 és 17 év között vannak.

 

A verseny két fordulóból állt: a területi selejtezőkből, és egy döntőből. Összesen 1000 család mérte össze magát a területi versenyeken, amelyeket a helyi rendőrségi szervek és a ŠKODA márkakereskedések bonyolítottak le. Ezen felül pedig folyt egy internetes játék is, amelyen pedig bárki részt vehetett. A weboldalon zajló játéknak 5 fordulója volt és összesen 1784 fő játszott.

 

A kétnapos döntő 5 különböző helyen folyt, ahol elméleti és gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni. Bicskén autós, Tatabányán, a Porsche Tatabánya ŠKODA márkakereskedésnél kerékpáros ügyességi feladatokat hajtottak végre, Kocs községben járműszerelvénnyel teljesítették a kihívásokat, míg Tatán, az Öreg-tónál elsősegély-nyújtásban mérték össze tudásukat a családok.

 

Az országos verseny fődíját, egy megújult ŠKODA Rapid Spaceback típusú személygépkocsit az ORFK-OBB, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria közösen ajánlotta fel. A döntő és az eredményhirdetés június 13-án zajlott, a legügyesebb család pedig a Zala megyei Offner család volt, akik megkaphatták az ország első megújult Rapid Spaceback modelljét. A fődíj a gazdag Ambition felszereltségi szinttel érkezett és már alapfelszereltségként tartalmazza a bőr kormánykereket, a fűthető első üléseket, az érintőképernyős Swing rádiót, a hátsó parkolóradart, a Climatic klímaberendezést és a 15″-os könnyűfém keréktárcsákat. A fődíjat az Offner család a napokban veszi át a ŠKODA Schiller ŠKODA márkakereskedésben.

  • Megosztom