Ünnepel a Comedy Central

Hét teljes évad, eddig 76 epizód, 1633 adás, rengeteg új tehetség felfedezése – ez a Comedy Central bemutatja sikertörténetének eddigi mérlege. Ünnepel a magyar humorcsatorna, Badár Sándor dupla részével nemrég útjára indult a saját gyártású produkció nyolcadik évada. Ezen a héten Pataki Balázsé és Hajdú Balázsé a színpad, majd újabb és újabb premierek következnek.

 

„2009. augusztus 2-án indult a CCB, az első felvételre Debrecenben, a Lovardában került sor. Óriási élmény volt 600 néző előtt fellépni, aki ott volt, soha nem felejti el” – emlékezett vissza a kezdetekre Litkai Gergely, a műsor egyik alapító „atyja”. „A minta az amerikai Comedy Central Presents című műsor volt, ezt magyarítottuk. A cél olyan nagy, régi humoristák újrafelfedezése volt, mint Nagy Bandó András, Laár András, vagy Maksa Zoltán. Mindezek mellett folyamatosan kerestük az új arcokat, tehetségkutatókat tartottunk, castingoltunk” – mondta Litkai.

 

Az eddigi hét évad alatt 32 humorista kapott lehetőséget a műsorban, többen itt kezdték a pályájukat. Sok – mára országos hírű – poéngyáros is a Comedy Central bemutatja színpadán izgulta végig az első perceket, így például Mogács Dániel (Dr. Mogács), A három kismalac, Janklovics Péter, Rekop György, Hajdú Balázs, vagy éppen a Szomszédnéni Produkciós Iroda. Állandó visszatérő vendég Hajós András, akinek gitáros magánszámai már klasszikusnak számítanak, Pataki Balázs, Bruti, Badár Sándor és a Félőrültek fesztiválján felfedezett Zsók Levente is.

 

A műsor új, friss lökést adott a magyar humornak, és valódi tehetségekkel színesítette a palettát, akik aztán a CCB színpadáról lelépve önálló művészekké nőtték ki magukat. Szerencsére újra és újra visszatérnek a műsorba, méghozzá telt ház előtt, mert jegyet csak nehezen lehet szerezni.

 

A Comedy Central saját gyártású produkciója beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt, túl is szárnyalta azokat, másként nem is tarthatna a nyolcadik évadnál. 2012-ben folyamatosan a csatornaátlag felett teljesített a célcsoportjában (18-49). Az 1633 adás alatt százezrek ismerkedhettek meg a XXI. századi magyar humor művelőivel.

 

A Comedy Central bemutatja a hazai sikereket követően elindult Lengyelországban is, ahol magyar szakértők – többek között Litkai Gergely – segítették a startot. A nyolcadik szériában Badár Sándor, Bruti, Orosz György, Pataki Balázs, Hajdú Balázs, Bács Miklós, A három kismalac, Bellus István, Varga Ferenc József, Zsók Levente és Litkai Gergely szórakoztatják a közönséget.

  • Megosztom