Újított az Emirates

Az Emirates elindította az Athénon keresztül naponta közlekedő járatát Newark és Dubaj között. Az USA és Görögország közötti útvonal megnyitásával kizárólag az Emirates nyújt egész évben naponta közlekedő szolgáltatást a két ország között.

 

Newark az Emirates 12. államokbeli célállomása, amely a Dubajt és a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőteret összekötő, naponta négyszer közlekedő járatot kiegészítve szolgálja ki az USA ezen területét. A Newarkból és Dubajból induló utasok számára lehetővé válik, hogy Athénban fejezzék be útjukat, vagy folytassák a repülést a végső célállomásra.

 

Az Emirates a General Electric GE90 hajtóművekkel felszerelt, szélestörzsű Boeing 777-300ER-rel szolgálja ki az útvonalat, First osztályon 8 ülést, Business osztályon 42 ülést, Economy osztályon 304 ülést, valamint 19 tonnás cargo kapacitást kínálva.

 

Az Emirates EK209-es járata helyi idő szerint 10 óra 50 perckor száll fel Dubajból, 14 óra 25 perckor landol Athénban és 16 óra 40 perckor indul tovább Newarkba, ahová aznap este 22 órakor érkezik meg. A visszaútra az EK210-es járat helyi idő szerint 23 óra 45 perckor indul Newarkból és másnap 15 óra 5 perckor érkezik Athénba. Az EK210 Athénból 17 óra 10 perckor folytatja útját és 23 óra 50 perckor érkezik Dubajba, kényelmes átszállási lehetőséget biztosítva az Emirates több mint 50 célállomására Indiában, a Távol-Keleten és Ausztráliában.

 

 

Az Emirates és az Egyesült Államok

 

Az 1985-ben alapított Emirates az emberek, helyek és gazdaságok globális összekötője. A dubaji központú légitársaság 6 kontinens 155 célállomását szolgálja ki 82 országban. A luxusfelszereltségnek, a regionális ízek ihlette gourmet fogásoknak, a díjnyertes ice fedélzeti szórakoztatórendszernek, valamint a több nyelven beszélő légi-utaskísérők által biztosított páratlan vendégszeretetnek köszönhetően az Emirates a világ egyik legjobban ismert brandje.

 

Az Emirates több mint 16,1 millió utast szállított az Egyesül Államok-beli járatain a New York-i útvonal 2004-es indítása óta. Az Emirates jelenleg 12 amerikai célállomást szolgál ki: Newarkot Athénon keresztül, Fort Lauderdale-t, Orlandót, Chicagót, Bostont, San Franciscót, Los Angelest, Seattle-t, Dallast, Houstont, Washingtont és New Yorkot, beleértve a John F. Kennedy és a milánói Malpensa repülőtér közötti transzatlanti útvonalat és teherszállító járatokat Atlantába és Columbus-ba. Az Emirates SkyCargo hetente megközelítően 650 tonna amerikai exportárut szállít – beleértve az autó alkatrészeket New Yorkból, almát és cseresznyét Seattle-ből, valamint olaj- és gázberendezéseket Houstonból –, serkentve a kereskedelmet és új piacokat nyitva az amerikai vállalatok számára szerte a Közel-Keleten, Afrikán és Ázsián.

  • Megosztom