Új központot nyitott a Raiffeisen

Nyíregyházán, a helyi főiskola épületében lévő pénzintézeti centrumot Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, Michael Zimmermann, az Osztrák Köztársaság budapesti nagykövete és Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója adta át Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), a város polgármestere és Jánosi Zoltán rektor jelenlétében.

Czomba Sándor az avatón azt mondta, az állam, az önkormányzat, a bankszektor és a főiskola összefogásának eredménye a pénzintézeti központ létrehozása, és a felsőfokú oktatási intézmény partnersége arra példa, hogy a jövőben a gazdasági igényekhez igazodóan kell a szakemberképzést megújítani.

Michael Zimmermann arról szólt, hogy Ausztria és Magyarország között már több mint 2000 milliárd forint a kereskedelem értéke, és az osztrák vállalatok eddig 80 ezer munkahelyet hoztak létre Magyarországon. Heinz Wiedner tájékoztatása szerint a műveleti központ a Raiffeisen Bank adminisztrációs feladatait látja el.

A szolgáltatói centrumban jelenleg több mint nyolcvanan dolgoznak és vesznek részt képzésen a központnak otthont adó főiskola közreműködésével. Jövőre a létszámot 150-re emelik, középtávon pedig 500-ra nőhet majd a 121 magyarországi bankfióknak szolgáltatást végző pénzintézeti egység alkalmazottjainak száma.

A bankműveleti központ kialakításának költségeit a megnyitó ünnepségen nem ismertették, egy korábbi közlés szerint milliárdos nagyságrendű befektetésről van szó. Jánosi Zoltán, a Nyíregyházi Főiskola rektora az átadáson elmondta: az intézmény volt könyvtári épületrészében alakították ki a pénzintézeti létesítményt. Hozzátette, a főiskola nemcsak helyet ad a szolgáltatási centrumnak, hanem a dolgozókat is képzi.

Kovács Ferenc polgármester az ünnepségen azt emelte ki: a város önkormányzata minden tárgyi feltételt igyekszik biztosítani a városban fejleszteni szándékozó befektetőknek, és emellett jól képzett szabad munkaerő is rendelkezésére áll a beruházóknak. A bankközpontba például első körben 1759-en jelentkeztek dolgozónak, közülük válogathatta ki a pénzintézet, hogy kik kapnak munkát az országos műveleti központban – írta a hvg.hu.

  • Megosztom