Új rekord a Volkswagennél

Az év végére a Volkswagen által gyártott autók száma meghaladta a 6 milliót, és ez által új rekordot állított fel. Ehhez a Volkswagen-csoport központi márkájának eddigi legnagyobb termékoffenzívája, illetve az egész világon megmutatkozó növekvő kereslet vezetett. A Volkswagen Jetta, a Golf, a Santana, a Passat és a Polo vezeti a márka világméretű gyártási rangsorát.

A fejlődés húzóerejét a hosszú ideje a legnagyobb számban értékesített Jetta, Golf, Santana, Passat, Polo, illetve a Tiguan iránt megmutatkozó növekvő kereslet, és a közelmúltban piacra bevezetett termékek, mint például az új Polo, az Arteon és a T-Roc jelentik. A Volkswagen márka 14 országban több mit 50 gyárban végzi a gépkocsik gyártását. Amióta a sorozatgyártás a Bogárral 72 évvel ezelőtt elkezdődött, több mint 150 millió Volkswagen gépkocsi gurult le a gyártósorokról. A márka világméretű portfóliója jelenleg több mint 60 típust foglal magában.

A jövőre vonatkozó TRANSFORM 2025+ stratégia keretében a Volkswagen márka felgyorsítja modell offenzíváját. A Volkswagen csak 2017-ben több mint 10 újdonságot mutatott be világszerte. Az elkövetkező néhány évben a teljes termék paletta megújul, és olyan kulcs szegmensekben bővül, mint a szabadidő autók (SUV) és az e-mobilitás. Ebben az első szakaszban a márka jelenléte különösen a szabadidő-autók (SUV) kategóriájában fog jelentősen megerősödni. 2020-ra a márka 19 szabadidő autó változatot mutat be világméretekben, és ebben a kategóriában összesített részesedése eléri majd a 40%-ot. A második szakaszban, 2020 után, a márka teljesen új elektromos architektúra alapján épít fel egy teljesen új elektromos hajtású termékcsaládot, melyben az I.D. jelenti majd a Volkswagen autók jövőjét. Ez a család az I.D., az I.D. Crozz és az I.D. Buzz változatokat foglalja magában. Ezek a típusok adják majd a Volkswagen 2020-at követően rövid időközökkel, a világméretű elektromos autó offenzívája keretében bemutatandó újdonságainak fő változatait. 2025-ben várhatóan egymillió elektromos Volkswagen lesz majd az utakon.

  • Megosztom