Teljes Indamedia uralom az Indexben, Szombathy távozik

Visszavásárolta az Index.hu Zrt. összes részvényét a Magyar Fejlődésért Alapítványtól az Indamedia Network Zrt., a lépést a lap pénzügyi helyzetének konszolidálásával indokolták. Az Index vezérigazgató-főszerkesztője, Szombathy Pál távozik a cégtől és a laptól.

Az Indamedia Network Zrt. igazgatósága azért döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látják biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését – olvasható az Indamedia csoport közleményében.

A társaság igazgatósága felkérte Starcz Ákos igazgatósági tagot,hogy vezérigazgatóként vizsgálja meg a csoportszintű integráció felgyorsításának mielőbbi módozatait, valamint lehetőség szerint a legrövidebb határidőn belül stabilizálja az újság pénzügyi helyzetét.

Nyáron az Index teljes akkori szerkesztősége felmondott, mivel nem érezték biztosítottnak a lap független működését. A szerkesztőséget Szombathy Pál vezetésével építették újjá, ugyanakkor a portál messze nem tudott olyan látogatottságot hozni, mint a váltás előtti időben. Az Indamedia közlése szerint több sikertelen konszolidációs kísérlet is volt már a korábbi főszerkesztő, Dull Szabolcs és az egykori szerkesztőség távozása előtt is, ami arra utal, hogy pénzügyileg gondban volt a lap.

A mai bejelentés szerint a digitális reklámpiacon tapasztalható általános drasztikus visszaesés jelentősen érzékelteti hatását az Index mindennapi működése során. A fenntartható, eredményes gazdálkodás feltételeit az elmúlt hónapokban nem sikerült kialakítani, az újság folyamatos finanszírozásra szorul. Az Indamedia vezetése a most meghozott döntéssel biztosítaná a stabil pénzügyi háttér megteremtésének feltételeit.

Szombathy Pál jelenlegi vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozik az Indextől. Az új tulajdonos Indamedia Network Zrt. az újság zavartalan működésének biztosítása érdekében felajánlotta Bodolai Lászlónak, hogy eddigi munkáját az Index.hu Zrt. igazgatóságában folytassa, azonban Bodolai László a felajánlással nem kívánt élni, így a jövőben mint médiajogász támogatja a csoport működését.

  • Megosztom