Távozik a Dentsu Aegis Network vezetője

Kovács Zoltán több mint 15 év után döntött úgy, hogy elmegy a cégcsoporttól. A társaságnál további változás is lesz, Jedlicska Márton társ-kreatív igazgató szintén otthagyja a vállalatot. A céget megbízott ügyvezetőként Patrik Gamryd vezeti majd, jelenleg is folyamatban van Kovács Zoltán utódjának kiválasztása.

 

Kovács Zoltán a Kirowski Zrt. alapítójaként először a Kirowski-t, az elmúlt 3 évben pedig a Dentsu Aegis Network magyarországi csoportját, köztük az Isobar Budapest, a Carat, a Vizeum és az iProspect ügynökségeket vezette. „Az elmúlt több, mint 15 év csodálatos élmény volt. A Kirowskiban a társaimmal és a cég kulcsembereivel együtt sikerült a 10 fős csapatból egy 130 fős ügynökséget felépíteni” – nyilatkozta az elmúlt időszak kapcsán Kovács Zoltán. A szakember 2014. januárja óta vezette a Dentsu Aegis Network Magyarországot, közel 200 embert irányított. Teljesítményét mutatja, hogy a csoporthoz tartozó Isobar Budapest 2014-ben és 2015-ben is 50 százalékkal növelte nettó árbevételét és a Denstu Aegis Network egyik meghatározó ügynökségi cégcsoporttá vált Magyarországon.

 

Kovács Zoltánnak jövő márciusban jár le a felmondási ideje, november 2-ától Patrik Gamryd, a Dentsu Aegis Network több országért felelős vezetője, fogja a csoportot megbízott ügyvezető igazgatóként átmenetileg irányítani. Kovács Zoltán utódjának keresése folyamatban van.

 

Jedlicska Márton, aki a Miami Ad Schoolban végzett, közvetlenül a hazatérése után az Isobar elődjének számító Kirowskinál kezdett el dolgozni. A cég remek csapatának, továbbá szakmai ígéretének köszönhetően választotta az Isobart, a hazai és nemzetközi berkekben egyaránt igen közkedvelt fiatal tehetség. Azóta számtalan kiemelkedő projekt, díj, ügyfél- és szakmai elismerés, előadás, Cannes Lions és Golden Drum zsűrizés, Portfolio Night és KRU beindítás fűződik az ő, és a vele dolgozó csapat nevéhez.

 

“Nagyon köszönöm ezt a 6 évet a Kironak/Isobarnak (nekem mindig is Kiro marad :)). Így visszanézve azt kell, hogy mondjam, hogy itt nőttem fel igazán. Nagy utat tettünk meg együtt, de most úgy érzem eljött az ideje, hogy kipróbáljak valami újat. “- nyilatkozta Jedlicska Márton, aki távozása után saját vállalkozásba kezd.

 

“Marci távozása felgyorsítja az egyébként is tervezett változtatásokat az Isobar kommunikációs csapatában. Az egykori Kirowski egyik alapítója és azóta is a cég kreatív igazgatója, Tompa Balázs vezetésével a kommunikációs csapat a jövőben egy egyszerűbb, gyorsabb, hatékonyabb és nem utolsó sorban az ügyfeleinkkel több közös gondolkodáson alapuló működési modellt fogunk meghonosítani” – számolt be a jövőbeli tervekről Kötcsei Csaba, az Isobar ügyvezetője.

  • Megosztom