Távozik a Barátok közt producere

Kalamár Tamás 17 év után saját kérésére megválik a Barátok közt című tévésorozattól, a producer feladatait Rozgonyi Ádám veszi át. Az RTL Klub szériája a legsikeresebb magyar sorozat, epizódjai folyamatosan a heti nézettségi listák élén találhatók, a most búcsúzó Kalamár közel 7300 rész elkészítésében vett részt.

 

„Bár sokan tudták, bevallom, már egy éve ott akartam hagyni a sorozatot, de csak mostanra jöttek össze úgy a körülmények, hogy közös megegyezéssel sikeres legyen az átmenet. Tizenhét esztendő. 7288 epizód. Lezárult egy korszak. Búcsúzom a Barátok közttől” – nyilatkozta Kalamár Tamás a változás kapcsán. „Sikerünk egyik titka, hogy a történetmesélésre koncentráltunk, az emberi kapcsolatokra, ügyelve arra, hogy a témák, és a karakterek magyarok legyenek. Fontosnak tartottam, hogy olyan tabukról is beszéljünk, mint a cigányság, a melegek, vagy akár a mozgássérültek, a különböző betegségek – prosztatarák, mellrák – társadalmi elfogadtatása, amelytől ez a sorozat igazán a mi életünkről szól” – fűzte hozzá a producer.

 

Mióta a sorozat 1998. október 26-án először került képernyőre, naponta milliós közönségnek nyújt szórakozást. Legjobb éveiben a sorozat 60%-os piaci részesedést meghaladó nézettséget ért el a 18-49 éves korcsoportban.

 

Kalamár Tamás utódja Rozgonyi Ádám lesz. Rozgonyi Ádám 1999 és 2006 között rendezőként már részt vett a „Barátok közt“ alakításában, és számos más mű létrehozásában dolgozott szerzőként és rendezőként. Széles körű tapasztalatával, kiváló vezetői képességeivel és kreativitásával Rozgonyi Ádám új feladatkörében, kreatív producerként fogja gazdagítani a „Barátok közt“ csapatát, és velük közösen írja majd tovább a sorozat sikertörténetét.

 

Rozgonyi Ádám munkáját meghatározó módon segíti vezető íróként Josie Ward (2011. márciusa óta) és line producerként Radnai György (1998. októbere óta), ezzel biztosítva a vezetői csapat munkájának folytonosságát.

 

Az UFA MAGYARORSZÁG az UFA leányvállalata, és a FremantleMedia égisze alatt működő független gyártó cég. Az UFA MAGYARORSZÁG az RTL KLUB megbízásából 16 éve készíti a „Barátok közt“ TV-sorozatot, amellyel – akárcsak később az első telenovella, a „Szeress most!“ gyártásával – úttörő szerepet játszott egy új televíziós műfaj meghonosításában a magyar televíziós piacon.

 

Az UFA a német szórakoztató ipar egyik legrégebbi és legrangosabb szereplője. Az UFA égisze alatt működnek Németországban az UFA FICTION, UFA SERIAL DRAMA és az UFA SHOW & FACTUAL nevű gyártóegységek, valamint Magyarországon az UFA MAGYARORSZÁG. A jelenlegi UFA-csoport termékeny műsorkészítő és tartalomszolgáltató specialista, amely a televízión is túlmutató digitális és multimédiás műsorértékesítéshez kínál megoldásokat.

 

 

A Marketing&Media magazin legújabb előfizetési akciójában a lapunk mellé ajándékba adunk HVG Extra-, Marie Claire-, National Geographic-, Playboy-előfizetést és választhat egy 10 ezer forintos borválogatás, vagy egy páros Oxygen Wellness-belépőt. Kattintson ide a részletekért! (x)

  • Megosztom