Tarolt az RTL Klub

Az első félévben 181-ből 165 főműsoridőt az RTL Klub vitt, a 18-49 éves korcsoportban. A Nielsen adatai szerint Magyarország legnézettebb napi sorozata a Barátok közt, emellett saját kategóriájában a Híradó és a Fókusz is megőrizte vezető szerepét ebben a korosztályban.

 

Az RTL Klub az év első hat hónapjában továbbra is tartotta vezető pozícióját a televíziós piacon. A csatorna a tavaszi hónapokban folyamatosan növelte közönségarányát főműsoridőben, márciusban a televíziózó 18-49-esek 22,3%-a választotta főműsoridőben, azaz este 7 és 11 óra között az RTL Klubot, áprilisban ez a szám 24%-ra nőtt, de még májusban is képes volt a csatorna növelni piaci részesedését a kiemelt sávban, 24,1%-os share-t ért el. Január elsejétől június 30-ig az RTL Klub átlagosan 23,2%-os közönségarányt ért el a főműsoridőben.

 

A tavaszi főműsoridős növekedést a csatorna egyaránt köszönheti régi, bevált műsorainak, valamint új saját gyártású és vásárolt tartalmainak is. Az első félévben a legnagyobb meglepetést az Éjjel-Nappal Budapest című vadonatúj napi sorozat okozta.

A Joe lakásában élő fiatalok életét a 22. héten már a tévé előtt ülő 18-49-esek 34,4%-a követte.

A sorozat indulásától (február 11.) június végéig átlagosan 28,2%-os share-t ért el.

 

Nemcsak az új sorozat halmozza a sikereket az RTL Klub főműsoridejében; az idén 15 éves Barátok közt is sikeres félévet tudhat maga mögött. Az Éjjel-Nappal Budapest sikere jót tett a Mátyás Király tér lakóinak is, hiszen az első félévben a 18-49-es célcsoporton átlagosan 29,2%-os közönségarányt ért el a Barátok közt, ami ebben a korcsoportban továbbra is Magyarország legnézettebb napi sorozata.

 

A fikciós műsorok mellett a Híradó és a Fókusz is megőrizte vezető szerepét saját kategóriájában: január elejétől június végéig az RTL Híradó átlagos közönségaránya a 18-49-es célcsoporton 27,4% volt. A Fókusz 24,5%-os átlagos közönségarányt ért el 18-49-es korcsoporton.

 

Az első félév 181 főműsoridejéből 165-öt az RTL Klub nyert, és ebben a hat hónapban az ötven alatti felnőttek által leginkább nézett műsorok is az RTL Klubhoz köthetők. A első félév 100 legnézettebb műsora közül 97 az RTL Klubon futott.

  • Megosztom