Sztárokkal forgat a Discovery

A Discovery Channel bejelentette, hogy a Golden Globe-díjra jelölt Chris Noth, a Szex és Nex York Mr. Big-je, valamint a Trónok Harcából ismerős, Oscar-díjra jelölt Keisha Castle-Hughes lesznek a főszereplői a régóta várt és annál izgalmasnak ígérkező sorozatuknak, a MANIFESTO-nak. Parádés szereposztás és fordulatosnak ígérkező forgatókönyv, január végén indul a sorozat forgatása.

 

A Manifesto annak történetét meséli el, hogy az FBI hogyan leplezi le kapja el Ted Kacznskit, a világ egyik legismertebb bűnözőzsenijét, a levélbombáiról elhíresült „Unabombert”, akit Paul Bettany testesít meg (a színész ismerős lehet az Amerika Kapitánya vagy a Gengszeterek Gengsztere című mozikból). Ted Kaczinski több egyetemnek és légitársaságnak küldött levélbombát az 1970-es évektől egészen az 1990-es évek elejéig.

 

 

Keisha Castle-Hughes és Chris Noth a jó oldalon állnak majd, Sam Worthington lesz a rosszfiú

 

A Chris Noth által megformált karakter, Don Ackerman az FBI helyi divíziójának vezetője lesz, Keisha Castle-Hughes pedig Tabby ügynök karakterét kelti életre, Jim “Fitz” Fitzgerald partnerét, akit nem mellesleg Sam Worthington, az Avatarból is ismerős színész alakít majd. A fordulatos sorozat lényegében a régi, elavult módszerekkel szembehelyezkedő Fitz újszerű nyomozási taktikái köré épül, amelyek végül sikerre viszik a nyomozást. Fitzgerald eredetileg profilozóként dolgozott, majd fokozatosan a nyelvi elemek elemzésére helyezte át a hangsúlyt az ügynek a megoldása során – Ted Kacznski elfogásában szerinte ezen a területen kell mélyebbre ásni a megoldáshoz. A bűnöző ugyanis több írásos anyagot hagyott maga után – többek közt az úgynevezett „Unabomber Kiáltványt”, amelyekben amellett érvelt, hogy tettei szélsőségességük ellenére szükségszerűek.

 

A forgatás január 30-án kezdődik Atlantában, a munkálatokat az Emmy-díjas televíziós filmrendező, Greg Yaitanes fogja kezében tartani, aki már több mint 200 órányi leforgatott televíziós produkciót tudhat maga mögött.

 

A Manifesto készítésében részt vesz a Lionsgate és a Trigger Street Productions, míg Kevin Spacey, Dana Brunetti, Troy Searer és Greg Yaitanes a sorozat producerei. A Discovery részéről John Goldwyn tölti be az exkluzív produceri pozíciót, Jim Fitzgerald pedig tanácsadó producerként fog közreműködni a sorozat legyártásában.

  • Megosztom