Svájci topmenedzser a Class FM-nél

Egy igazi nagykutya is felbukkant a Class FM-et működtető cég vezetőségében. Úgy tűnik, hogy Jürg Marquard keményen beleáll a frekvenciáért folytatott harcba.

Múlt pénteki hír volt, hogy gyakorlatilag lefejezték a Class FM vezetőségét. A rádió két meghatározó vezetője – Turi Árpád vezérigazgató és Tiszttartó Titusz programigazgató – távozott a Class FM-től. Az új vezérigazgató pedig Földes Ádám lett, aki a Danubius Rádió utolsó vezérigazgatója volt. 2011 augusztusa és 2012 nyara között pedig a Neo FM-nél töltötte be ugyanezt a posztot.

A személyi változások hátterében az áll, hogy májusban Simicska Lajos érdekeltségétől a Sláger Rádió Zrt.-hez került a rádiót működtető Advenio Zrt. A Sláger Rádiót 2009-ig működtető cég többségi tulajdonosa John Michael McNutt, a kisebbségi részesedés pedig Jürg Marquard svájci médiavállalkozóé.

Földes mellett azonban egy másik vezető is feltűnt a Class FM-et működtető Advenio Zrt. vezetőségében. Méghozzá a svájci Zugban élő Peter Brase, aki Földeshez hasonlóan szintén igazgatósági tag lett és önállóan is képviselheti a céget. Peter Brase a Marquard Media International AG vezérigazgatója, a tulajdonos Jürg Marquard mellett a médiavállalat legfontosabb embere.

Az 54 éves Peter Brase 2006 óta dolgozik Jürg Marquard médiavállalatánál, előtte a stuttgarti Motor Presse kiadó egyik vezetője volt. Brase kinevezése mindenesetre arra utal, hogy Jürg Marquard nem csak egyszerűen bent ragadt az 2009 vége óta tényleges üzleti tevékenységet nem folytató Sláger Rádió Zrt.-ben. A 70 éves svájci médiamogul vélhetően komolyan gondolja, hogy a finoman szólva is furcsa 2009-es frekvenciapályázat után újra tartósan visszatérjen a rádiós piacra.

Jürg Marquardnak Németországban, Svájcban, Ausztriában, Lengyelországban és Magyarországon vannak médiapiac érdekeltségei. A Class FM-ben egyébként nem a Marquard Media International AG tulajdonában lévő Marquard Media Magyarország Kft.-n keresztül, hanem a MEM Magyar Electronic Media Kft. révén érdekelt. A cégadatok szerint az utóbbi Kft. Jürg Marquard személyes érdekeltsége, a cég ügyvezetője pedig szintén Peter Brase.

  • Megosztom