Spórol a T-Mobile, elmarad a Kapcsolat koncert

Az idén nem rendezi meg a T-Mobile a Kapcsolat koncertet – tudta meg az mmonline. Bár pontosan nem lehet tudni, hogy mennyibe kerül a rendezvény, a távközlési cég százmilliós nagyságrendű összeget takarít meg azzal, hogy 2012-ben elmarad a koncert.

 

Az első Kapcsolat koncertet 1997-ben rendezték meg, és a szervezők azóta milliók számára tették lehetővé, hogy ingyen szórakozhassanak világsztárok produkcióin. Az eseményre minden évben igazi hírességeket hívtak meg a szervezők, így többek között fellépett már Elton John, Sting, Santana, Bryan Adams vagy éppen Rod Stewart is.

 

A Kapcsolat koncert a 06-30-as előhívószám miatt a június 30-ai dátumhoz legközelebbi lehetséges időpontban kerül megrendezésre. A több százezer embert vonzó, Európa egyik legnagyobb szabadtéri koncertjének számító esemény helyszíne hagyományosan az 56-osok tere.

 

A rendezvényt eddig a T-Mobile finanszírozta, azonban az mmonline úgy értesült, az idén elmarad az esemény. A főszervező Telekom döntését az idei évi koncerttel kapcsolatban költségcsökkentési okok indokolják – tájékoztatta az mmonline-t a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága. Hangsúlyozták, hogy a zenei programok támogatása továbbra is a cég szponzorációjának kiemelt területe marad, és nem tartják kizártnak, hogy hasonló kezdeményezéssel jelentkezzenek a jövőben.

Bár azt egyelőre nem sikerült megtudnunk, hogy évente mekkora összegbe került a Kapcsolat koncert megrendezése, a világsztárok gázsija, a koncerttechnika, a biztosítás költségei – több százezer érdeklődőről van szó – miatt valószínűleg százmilliós nagyságrendű büdzséje volt az eseménynek.

  • Megosztom