Sokat köszönhetünk Bruce Willisnek

A fővárosi önkormányzat eddig 65 millió forint plusz áfát kapott a Bruce Willis főszereplésével készülő Good Day to Die Hard – Drágább, mint az életed című filmet készítő projektcégtől a megkötött közterület-használati szerződések alapján. A tervezett díj meghaladhatja a 100 milliót is.

 

A biztosításban részt vevő rendőrök is pluszpénzt kapnak a munkájukért, de azt egyelőre nem árulták el, mennyit, mint ahogy a MI–24-es harci helikopter használatának ára sem ismert egyelőre.

A Főpolgármesteri Hivatal a legolcsóbban az Andrássy út 22 négyzetméterét adtak két napra, ezért a produkció készítői 39 600 forint plusz áfát fizettek összesen. A legtöbbe a Városliget környéki helyszínek kerültek: az 56-osok tere, a Hősök tere és a Városligeti Olof Palme sétány bérlése minden esetben ötmillió forint feletti összeget hozott a fővárosnak. A legtöbb pénzbe a Hősök terén való egynapos forgatás került Bruce Williséknek: a 7500 négyzetméteres területet 12,75 millió forintért foglalhatták el. Az Erzsébet híd használatáért – 820 négyzetméteres területfoglalásért – 1,39 millió forintot fizetett a projektcég.

A DH FIVE a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal is szerződést kötött az április 22. és szeptember 15. közötti időszakra a film forgatásának rendőri biztosításával kapcsolatban. A biztosításban részt vevő rendőrök 4500 forint plusz áfát kapnak óránként, míg a szolgálati kocsikért 4500 forint plusz áfát fizet a cég alkalmanként – írta a tozsdeforum.hu a HVG-re hivatkozva.

 

  • Megosztom