Rengeteg film érkezett a Friss Hús fesztiválra

Kétszáz magyar és nyolc-kilencszáz nemzetközi film érkezett az 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválra. Lesz több olyan film, amely magyar közönség előtt a fesztiválon mutatkozik be, mint Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című, a Berlinalén bemutatott alkotása.

 

A beérkezett alkotások közül választják ki a harmincnyolc legjobb magyar és tizennyolc külföldi filmet, amely a Toldi mozi vásznára kerül. Ez mindig igazságtalan feladat – mondta az M1 aktuális csatornán vasárnap este Deák Dániel, a fesztivál igazgatója az MTI tudósítása szerint. Az igazgató hozzátette, hogy a remekműveket viszonylag könnyű megtalálni, utána viszont van húsz film, amelyről óriási vitát tartanak.

 

A szervezők célja, hogy minél több fiatal tehetségnek adjanak lehetőséget a bemutatkozásra a legszélesebb közönség előtt, amelyet filmmel vagy rövidfilmmel most Budapesten el lehet érni. A fesztiváligazgató azt mondta: évről évre egyre erősebbnek tűnik a felhozatal. Úgy értékelt: “általánosságban a magyar film sikerágazat, nem telik el úgy hónap, és lassan hét sem, hogy ne nyernénk komoly nemzetközi díjat a filmjeinkkel”.

 

A fesztivált március 29. és április 2. között rendezik meg a fővárosi Toldi moziban.

  • Megosztom