Rekordbevétel a hazai Big Data cégnél

Mérföldkőhöz érkezett, és több mint 1 milliárd forint tervezett éves árbevételi eredményt jelentett be a fejlett üzleti intelligencia, adatvirtualizációs és Big Data technológiákkal foglalkozó Starschema. A cég 2015-ben az előző évhez képest várhatóan több mint 80%-os bevétel növekedést ér el, és harminc fővel bővíti csapatát. A Starschema megrendeléseinek jelentős része a tengerentúlról érkezik, amerikai irodájukat 2016 elején nyitják meg.

 

A 2006-ban, két alapító fővel elindult Starschema mára egy több mint hetven fős, komplex üzleti intelligencia (BI) szolgáltató és technológia szállító, adatelemző és döntéstámogató vállalkozássá nőtte ki magát. A Big Data technológia robbanásszerű elterjedésére a cég időben és jól reagált – innovatív megoldásaikkal és nyitott üzleti filozófiájukkal világszinten is egyedi portfóliót alakítottak ki, vezető multinacionális nagyvállalatok projektjein dolgoznak, emellett több, TOP200-as magyarországi cégnek segítettek már az adataikban rejlő értékek kiaknázásában. Üzleti filozófiájuk a rohamosan változó IT környezetben a dinamikus, alkalmazkodó stratégiára alapul. Megrendeléseik döntő hányada a tengerentúlról érkezik, jövő évben pedig már egy amerikai iroda megnyitásával fejlődnek tovább.

 

„Mivel egyre több ügyfelünk és partnerünk van az Egyesült Államok piacán, amerikai leánycégünket terveink szerint már a jövő év elején elindítjuk. A „third party” technológiákhoz való egyedi kiegészítések fejlesztése is egyre fontosabb cégünk számára, világszerte elterjedt nyílt forráskódú Big Data technológiákhoz és a népszerű Tableau üzleti intelligencia rendszerekhez fejlesztünk további funkciókat, kiegészítéseket. A hagyományos BI, adattárház és big data konzultáción kívül várhatóan ezek lesznek a jövő évi növekedésünk fontosabb elemei.” – mondta el Csillag Péter a Starschema ügyvezető-igazgatója.

 

 

Az alapítókról

 

Csillag Péter

Tizenöt éve foglalkozik adattárházas és üzleti intelligencia projektekkel. Ezalatt a technológiák fejlesztésének és felhasználásának teljes életciklusát megismerte, az üzleti intelligencia projektek minden fontos szerepkörében bizonyított Magyarországon és külföldön egyaránt. 2006 óta a Starschema Kft ügyvezetőjeként feladata a mára több mint hetven fős csapat vezetése, a cég stratégiájának kidolgozása és a végrehajtás kontrollja.

 

Földi Tamás

Tíz évvel ezelőtt a Compaq svájci kutatóközpontjában kezdett el foglalkozni elosztott fájlrendszerek és adatbázisok implementálásával. Hat éve tért haza Magyarországra, jelenleg a Starschema Kft-nél fejlesztési igazgató, a Big Data rendszerek és adatbázisok (MPP, Hadoop, NewSQL, NoSQL) kínálta újszerű lehetőségek versenyelőnnyé kovácsolását biztosítja, miközben az adatvizualizáció területén egyedülálló szakértelemmel segít a döntéshozóknak elmesélni a történeteket az adatok mögött.

  • Megosztom