Összecsapott a Farm és A Nagy Duett

A TV2 hétvégén nézőket vesztett a labdarúgó Bajnokok Ligája és a Farm fináléja miatt. Viszont csökkent a különbség a Tények és az RTL Híradó között. A 18-49 éveseknél a Barátok közt, a teljes lakosságnál A Nagy Duett volt a hét legnézettebb műsora.

Az elmúlt héten az RTL Klub főműsoridős nézettsége – a 18-49 évesek körében – kicsit erősödött, a TV2-é pedig picit gyengült. Ez szám szerint az RTL Klub esetében 21,2 százalékos, a TV2-nél pedig 12,1 százalékos heti közönségarányt jelent, a kettejük közötti differencia pedig 9,1 százalékpontot tett ki. Pusztán a hétfőtől péntekig terjedő időszakot nézve az RTL Klub 22,2 százalékos, a TV2 pedig 10,8 százalékos share-t produkált. S igazából a hétvége húzta le kicsit a TV2 heti átlagát.

Múlt szombaton ugyanis nem került képernyőre a Kismenők (ezen a héten lesz a műsor döntője), ráadásul az M4 Sporton aznap este adták a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét. Emiatt a TV2 a szombat estét csak 9,3 százalékos közönségaránnyal zárta. Az RTL Klub ugyanekkor 18,1 százalékot ért el. A vasárnap estét ismét megnyerte a TV2 (19,6 százalék) az RTL Klub előtt (19,3 százalék).

Erősödött a Tények
Az este 6 órakor kezdődő hírműsorok versenyében történt némi elmozdulás. Az RTL Híradó heti átlagban 19,8 százalékos share-t ért el. Ezzel párhuzamosan a Tények 16,8 százalékot. Azaz mindössze 3 százalékpont a különbség a két műsor között. Az egy héttel korábbi eredményéhez képest az RTL-es hírműsor 1,1 százalékot csökkent, a Tények pedig 1,4 százalékot erősödött.

Az RTL Klub főműsoridős programjai közül erős héttel búcsúzott a Farm. Hétfőtől péntekig átlagosan 22,8 százalékos, szombaton 23,6, vasárnap pedig 22,4 százalékos share-t értek el. Az Éjjel-nappal Budapest heti átlagban 23,8 százalékot, a Barátok közt pedig 24,2 százalékot hozott össze.

A TV2-n a Drágám, add az életed című műsor ugyanúgy teljesített, mint egy héttel korábban, átlagosan 16,6 százalékot ért el. Azaz jóval megugrották a csatorna hétköznap esti átlagát. A Jóban Rosszban viszont a maga 9,6 százalékával alulról szemlélte a csatornaátlagot.

Farm – A Nagy Duett csata
A Nagy Duett közönségaránya a korábbi heti 29,6 százalékról múlt vasárnap 23,1 százalékra csökkent. Emögött az áll, hogy a megszokottnál erősebb ellenfelet kaptak, ugyanis vasárnap este adták a Farm döntőjét (22,4 százalék). Igazából ezzel az eredménnyel mindkét csatorna elégedett lehet a saját szempontjából. Az RTL mondhatja, hogy a Farm volt az első műsor, ami a 18-49 évesek körében megcsavargatta A Nagy Duett tökét. A TV2 pedig mondhatja azt, hogy még a Farm döntője sem tudta megverni A Nagy Duettet.

A Nagy Duett egyébként a teljes lakosságnál még így is a hét legnézettebb műsora lett: 1,12 milliós nézettséget értek el. A 18-49 éveseknél viszont lecsúsztak a dobogóról, a hét legnézettebb műsora pedig a Barátok közt hétfői epizódja lett 387 ezres nézőszámmal.

schobertnorbi

A köztévé csatornái közül az M4 Sport adta a két legnépszerűbb műsort. Szombat este a labdarúgó Bajnokok Ligája döntő 17,3 százalékos közönségarányt ért el. Vasárnap délután a Forma-1 közvetítés pedig 25,9 százalékot. Nem véletlen, hogy – állítólag – a TV2 éppen erre a két sportjogra mozdult rá.

A tíz legnézettebb műsor a 18-49 éveseknél:

hetitop1621het1849

A tíz legnézettebb műsor a teljes lakosságnál:
hetitop1621hetteljes

Heszler Róbert

Adatok forrása: RTL / Nielsen Közönségmérés
Megjegyzés: amennyiben külön nem jelezzük, akkor az adatok a 18-49 évesekre vonatkoznak és magukban foglalják az időeltolásos tévézést. Főműsoridő alatt a 19:00 és a 23:00 közötti időszakot értjük.

  • Megosztom