Kezdődik az óriásper a Médiatanács ellen

Közel másfél milliárd forintot követel a Médiatanács ellen indított kártérítési perben a Klubrádió. Az első tárgyalás most csütörtökön lesz a Fővárosi Törvényszéken. Arató Andrásék a frekvenciaháborúban a Médiatanács által elkövetett jogsértésekkel okozott gazdasági károk megtérítését követeli.

Jelentős károkat okozott a Klubrádiónak, hogy Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa évekig állt vitában a rádióval a budapesti frekvenciáinak jogáért, és ez idő alatt a Médiatanács több jogsértést is elkövetett a Klubrádió ellen. A Klubrádió közölte, hogy emiatt több jogcímen összesen 1,373 milliárd forint és járulékai megtérítését követeli a bíróságon. A polgári peres eljárás első, nyilvános tárgyalása csütörtökön lesz a Fővárosi Törvényszéken.

Az Arató András nevéhez fűződő rádió és a Médiatanács közötti pereskedés korábban a fővárosi 95,3 MHz-es illetve az ugyancsak fővárosi 92,9 MHz-es frekvenciával összefüggésben zajlott több éven át. A pereskedés végén a rádió végül mindkét frekvenciát megnyerte, de mivel csak egyiken sugározhat, a 92,9-en szól tavaly februártól.

Stock Richárd, a Klubrádió jogi vezérigazgató-helyettese az Origo portálnak ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy amíg a 92,9-es frekvenciáról szólt a vita, addig a 95,3-on sugározhattak ideiglenesen, de azért a frekvenciáért fizetni kellett, így a követelt kártérítési összeg tizedét, mintegy 130 millió forintot ez a feleslegesen befizetett díj teszi ki. Az összeg nagyobb része pedig a Klubrádió elmaradt reklámbevételei kiszámításából jött össze, hiszen az ideiglenes frekvencia esetében mindig csak átmenetileg, 60-60 napokra kapták meg mindig az engedélyt a 92,9-re, így a hirdetők egy része a bizonytalan helyzetben elpártolt tőlük, árbevételük jelentősen visszaesett.

  • Megosztom