Ördög Nóra dobbantott az RTL-től

13 év után távozik az RTL Klubtól Ördög Nóra, a csatorna egyik meghatározó arca. A műsorvezető a TV2-nél folytatja. Mindezt a TV2 vezetői kedden késő délután jelentették be és osztották meg a Facebookon. Az RTL Klub programigazgatója szerint szerződésszegést követett el Ördög.

A TV2 közleménye szerint Ördög Nóra a TV2 egyik őszi produkciójának a házigazdája lesz. Könnyen lehet, hogy ez nem más mint a Rising Star, bár erre konkrétan nem térnek ki.

Sok szeretettel üdvözöljük Ördög Nórát. Vele újabb, fényes csillaggal gazdagodik a TV2 egyébként is kimagasló egyéniségekből álló műsorvezetői csapata. Stratégiánk meghatározó eleme az innováció, benne az újító műsorpolitika, melynek számos eredményét láthatják a nézők ősszel. Színes és izgalmas műsorkínálatunk Ördög Nórának is sok lehetőséget jelent műsorvezetőként. TV2-es karrierjéhez sok sikert kívánunk, születendő kisgyermekéhez pedig nagyon sok örömet és boldogságot – mondta György Bence, a TV2 program és hírigazgatója.

A munkahelyet váltó műsorvezető, aki jelenleg a második gyermekét várja, azt mondta, nehéz döntés volt ez a mostani lépés az életében, hiszen 13 évet töltött az RTL-nél. 

– Most minden tekintetben új korszak kezdődik az életemben. Nehéz döntés volt, de 13 év után úgy éreztem, szükségem van arra, hogy igazán megújulva térhessek majd vissza a képernyőre. Bár most még teljes erőbedobással a kisfiam születésére koncentrálok, nagyon várom az izgalmas kihívásokat egy új műsorban, egy új csapattal! – mondta Ördög Nóra, a TV2 új műsorvezetője.

RTL: ez szerződésszegés

Az utóbbi években nem igazán volt már jellemző, hogy bármelyik nagy televízió sztárműsorvezetője a másik csatornához igazolt volna, bár korábban azért elő-elő fordultak ilyen jellegű mozgások, mindkét irányba. Ilyen eset volt például, amikor 2008-ban Sváby András, a Napló egykori műsorvezetője a TV2 után az RTL képernyőjén bukkant fel, és nem is tagadta, hogy ez egy fajta fricska is a részéről. Liptai Claudia pedig az RTL-től igazolt át a TV2-höz, meglehetősen botrányos körülmények között. Emlékezetes váltás volt még Fábry Sándoré is, aki az RTL-től a közmédiához ment, de a múltban a TV2 és az RTL között ingázott Vágó István is. Mivel a sztárok ismertté tételére jelentős erőforrásokat fordítanak a kereskedelmi tévék, ezért a képernyősök munkaszerződéseiben többnyire kikötik, hogy szerződésük lejárta után csak egy bizonyos idő leteltével mehetnek a konkurenciához, illetve kapcsolatba sem léphetnek a konkurenciával, és ha ezt mégis megszegik, vissza kell fizetniük a csatornától felvett juttatások egy részét. Így járt annak idején Alekosz, a ValóVilág győztese is, aki óriási nyereményt, lakást, pénzt, autót bukott el, amikor a TV2-hez ment át az őt ismertté tevő és neki még külön párkereső trash reality-t is indító RTL-től, ezzel megszegve a szerződésében lévő moratóriumot.

Ördög Nóra távozásának hátterében egyébként az állhat, hogy az RTL Klub a közeljövőben nem számított volna kiemelt szinten a műsorvezetőre, legalábbis olyan szuperprodukciókban, mint az elmúlt években. Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója úgy nyilatkozott, hogy Ördög szerződést szegett, mivel érvényes megállapodás kötötte az RTL Klubhoz. Mint mondta, nem is tudták, hogy tárgyal a műsorvezető a konkurens csatornával. Kolosi furcsának és megmosolyogtatónak nevezte, hogy a TV2 kommunikációja szerint fiatalítanak műsorvezetői fronton, “erre leszerződtetik a Liptai Claudia korosztályába tartozó hamarosan kétgyermekes Ördög Nórát” – tette hozzá a programigazgató a Blikknek.

Érdekesség, hogy az ügyben Dirk Gerkens, az RTL vezérigazgatója a Facebookon gratulált György Bencének, a konkurens TV2 programigazgatójának a leigazolást bejelentő posztja alatt: “Good luck! Enjoy the host we had no job for…” – írta.

Liptai Claudia és Till Attila is régóta dolgoznak már a TV2-nél. Nagy kérdés, hogy ők milyen szerepet kapnak majd az ősszel. 

  • Megosztom