Nézettségi sikerek és kudarcok az M1-en

Az elmúlt hét szombatja kifejezetten sikeres volt a köztévé szempontjából, minden esti műsoruk az átlag felett teljesített. Az M1 gyenge pontját a hétköznap késő esti sáv jelenti.

Az elmúlt héten a köztévé legnézettebb műsora A Dal szombati adása volt. A műsor nézettsége a teljes lakosság körében meghaladta az egymilliót, amivel a saját sávjában verte a TV2-t és az RTL Klubot is. Ugyanez volt a helyzet a műsor vasárnapi adásával is, bár arra 100 ezerrel kevesebben voltak kíváncsiak.

Az M1 múlt heti műsorai közül A Dalon kívül még az átlagnál jobban teljesített a teljes lakosság körében a szombat esti Híradó (975 ezer néző), és a szintén aznapi Telesport (931 ezer néző) is. Az M1 házi népszerűségi toplistáján ezután a hétfő esti Kékfény következik (544 ezer néző), majd megint csak két szombati produkció: a Gasztroangyal (539 ezer néző) és a Szerencseszombat (504 ezer néző).

Vannak persze olyan műsorai is az M1-nek, amelyeknél nem jött ki ilyen jól a lépés, ezek tipikusan a hétköznap esti műsorsávban találhatók. A múlt héten ezek közül is kiemelkedett a Történetek a nagyvilágból című műsor szerda késő esti adása, ami mindössze 1 százalékos közönségarányt ért el. Ez 25,8 ezres nézettséget jelentett. A 18-49 éveseknél még ennél is rosszabbul szerepeltek, hiszen közönségarányuk 0,1 százalékos lett, ami azt jelenti, hogy ebből a korosztályból csupán 1074-en nézték a műsort.

  • Megosztom