Nagy változások az RTL-nél

Távozik az RTL-től Tóth Gabi, Szikora, Alföldi, nem lesz X Faktor. Lesz helyette viszont Hungary’s Got Talent.

Öt évad után parkolópályára kerül az X-Faktor, írja a Blikk. Az RTL Klub ugyanis idén már nem tervezi a tehetségkutató elindítását, helyette viszont egy újabb, külföldön már nagy sikert aratott show-műsorral, a Got Talenttel készül az idei őszre. “Ez azonban azt jelenti, hogy a műsorral együtt a mentorok is eltűnnek, Tóth Gabi, Szikora Róbert, Little G és Alföldi Róbert is minden bizonnyal búcsút inthet milliós sztárgázsijának, helyettük ugyanis új zsűritagok foglalnak majd helyet az ítészek székében” – írja a bulvárújság.

Az értesülést Kolosi Péter is megerősítette a lapnak. “A hír igaz, a világhírű Got Talent formátumot most mi is elhozzuk az RTL Klub nézői­nek. A tehetségkutató show ősztől Hungary’s Got Talent címmel látható majd a képernyőn” – mondta a programigazgató.

A műsort egyébként, csakúgy, mint az X-Faktort, Simon Cowell álmodta meg még 2006-ban, tavalyelőtt pedig az Attraction csapatának köszönhetően Magyarország is beírta magát a történetébe, a magyar csapatnak ugyanis Londonban sikerült megnyernie a tehetségkutatót, általa pedig világhírűvé válnia. Így szinte nem is kérdés, hogy az együttes vezetőjének, Szűcs Zoltánnak lesz-e helye a zsűri tagjai között.

– Szűcs Zoltánék az Attractionnel megnyerték a 2013-as angol Got Talentet, így nála talán senki nem ismeri jobban ennek a műsornak a világát idehaza. Biztos vagyok benne, hogy nagyon izgalmas zsűritag lenne, már felvettük vele a kapcsolatot. Remélem, hogy sikerül egyeztetnie Zolinak a fellépéseit a műsor forgatásaival, és elvállalja a feladatot – mondta Schiwert-Takács László kreatív felelős szerkesztő.

A Got Talent a világ legsikeresebb show-műsora, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a műsor megálmodója, Simon Cowell 2010-ben átvehette érte a BAFTA díjat. A produkció jogait 2006 óta már 58 ország vásárolta meg. Az Egyesült Államokban olyan hírességek kaptak helyet a zsűriben, mint David Hasselhoff, Piers Morgan, Sharon Osbourne, Heidi Klum vagy Mel B.

Az előkészületek már zajlanak, hétfő estétől bárki jelentkezhet, aki kedvet érez, és meg akarja mutatni magát – írja a Blikk. A műsor alcíme egyébként “A tehetség itthon van” lesz, így a jelentkezésnél semmilyen feltételnek nem kell megfelelni, 4 éves kortól bármilyen műfajú produkcióval lehet nevezni.

  • Megosztom