Nevet vált a Napi Gazdaság szeptemberben

A kormányhoz közelálló Napi Gazdaság levédette a Magyar Idők nevet. Nem új terméket indítanak, hanem a Napi Gazdaságot keresztelik át szeptemberben – tudta meg az mmnonline.hu. Értesülésünket a Napi Gazdaság főszerkesztője is megerősítette.

Az mmonline.hu munkatársának értesülése szerint levédette a nemrégiben kormányközeli tulajdonba került Napi Gazdaság kiadója a Magyar Idők nevet.

A Magyar Idők már szerepel is az NMHH nyilvántartásában. Ebbe az adatbázisba kell bejelenteni valamennyi sajtóterméket még az indulás előtt.

A kiadó online és print kiadványként is regisztráltatta ezt a nevet. Lefoglalták a kapcsolódó internetes címeket is, így a kiadó lett a magyaridok.eu és a magyaridok.hu, valamint a magyaridok.com is.

magyar_idok

Természetesen megkerestük a kiadót is, ahol Csermely Péter főszerkesztő telefonon megerősítette, hogy nevet váltanak. A Napi Gazdaságot gazdasági tematikájú szaklapból általános, közéleti napilappá alakítják, ehhez pedig az előző név már nem lett volna szerencsés – mondta Csermely Péter.

Kérdésünkre, hogy mikortól használják majd az új elnevezést, pontos időpontot nem tudott említeni, csak annyit, hogy szeptember elejére várható a változás.

Arra, hogy miért pont ezt a nevet választották, a főszerkesztő tréfásan csak annyit mondott: “mert ez a név tetszett nekünk”.

Az áprilisi tulajdonosváltás után kezdték átalakítani az újságot

A Napi Gazdaság idén áprilisban cserélt tulajdonost. Liszkay Gábor, a Simicska Lajoshoz kötődő Magyar Nemzet volt főszerkesztője és volt résztulajdonosa a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től vette meg a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. száz százalékos üzletrészét. A lap főszerkesztőjévé ekkor nevezték ki Csermely Pétert, a Magyar Nemzet volt főszerkesztő-helyettesét. Közölték, hogy az új vezetés célja, hogy az újság eddigi erős gazdasági jellegének megőrzése mellett a következő hónapokban jelentékeny társadalmi, közéleti, politikai és kulturális tartalommal bővítse ki a lapot. Elmondták azt is, hogy az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz.

A hamarosan Magyar Idők nevet felvevő Napi Gazdaság új tulajdonosa, Liszkay Gábor idén februárban szakított Simicska Lajossal, a közösen tulajdonolt, a Magyar Nemzetet kiadó médiacéget több más kollégájával, köztük Csermely Péterrel hagyta ott, és Simicska Lajos jelentős összeget fizetett Liszkaynak a Nemzet kiadójában meglévő tulajdonrészéért.

Szalay Dániel

(közreműködött Heszler Róbert)

  • Megosztom