Mesenap a Szabó Ervin könyvtárban

Sárkányos mesenap és Tolkien-vetélkedő várja a gyerekeket szombaton a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárában.

 

A sárkányos mesenapon az érdeklődők a reneszánsz világával, viselkedéskultúrájával és a lovagi kiképzéssel ismerkedhetnek meg, ezenkívül betekintést nyerhetnek a középkori udvari ceremóniákba. A gyerekek jelmezbe öltözhetnek, táncot tanulhatnak, elsajátíthatják a kardvívást vagy az apródok és udvarhölgyek tudományát. A program fénypontjaként a király udvarában fogadja a résztvevőket és lovaggá üti őket. A középkori ceremónia után Gryllus Vilmos koncertje vezeti vissza a gyerekeket a jelenbe, „a hétköznapok mesevilágába.

A felső tagozatosok és a középiskolások ezen a napon Tolkien fantáziavilágához kapcsolódhatnak a Magyar Tolkien Társaság és a könyvtár közös akadályversenyén. Az olvasást népszerűsítő, ismeretterjesztő és az alkotóművészeteket népszerűsítő Tolkien levelezőverseny csapatai több előforduló után élő döntőben mérik össze tudásukat és ügyességüket a könyvtár Wenckheim-palotájának patinás termeiben. Idén az előfordulóban körülbelül 180 diák vett részt az ország minden tájáról, közülük 30 csapat kapott meghívást a döntőre.

A hagyományos akadályverseny állomásai mellett hozott feladatokról is számot kell adni a versenyzőknek, többek között saját készítésű jelmezekben járják végig az állomásokat. Az akadályok végigpróbálása mellett a résztvevők rövid jeleneteket és színdarabokat is előadnak – írta a nyest.hu.

 

  • Megosztom