Alig fogy az új közéleti újság

A 10500 darab Magyar Krónikából mindössze 1750-ért fizettek az olvasók, naponta néhány darabot tudnak belőle eladni – közölte az új, a fókuszt az örömhírekre helyező közéleti újság kiadója.

„A nem hivatalos információk szerint elég nagy volt az első szám iránti érdeklődés, ez biztató” – ezt még július 3-án, a folyóirat második száma megjelenésének napján közölte a Mandiner érdeklődésére a Magyar Krónika szerkesztőségi titkára. Azóta azonban a portál munkatársainak megküldték a konkrét értékesítési adatokat, és kiderült, egyelőre nemigazán lehet átütő sikerről beszélni.

A Mandiner azt írja, hogy a 10500 nyomott példányból 5821-et adtak át térítésmentesen közintézmények, könyvtárak, illetve iskolák számára, a Lapkerhez terjesztésre 3700 példány került, ebből 1750-et sikerüt eladni és a kiadóban 979 darab maradt, ebből 240-et adtak el alternatív terjesztésben, míg 500-at tiszteletpéldányként, illetve promóció keretében osztogattak el az újságból, melynek szerzői gárdájához a miniszterelnök is csatlakozott.

A Magyar Krónika részéről megjegyezték: az első szám megmaradt példányainak értékesítése még most is zajlik, naponta 2-5 darabot adnak el belőle. A Mandiner azt is közölte, hogy egyelőre 550 előfizetőt sikerült toborozniuk a második számra, de azt remélik, hogy a harmadik számtól ez a szám felkúszhat 700 környékére is.

A lap első három számára 30 millió forintot biztosít a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány, hosszútávon viszont a piacról kellene megélnie a magazinnak. Kerényi Imre, a “pitypangos” lap koncepciójának kitalálója a sajtóbemutatón mondta, mindent el fog követni annak érdekében, hogy ne legyen szükség hirdetések megjelentésére a “fikakultúrával” szemben inkább az örömhírekre fókuszáló lapban, mivel ő maga nem híve a reklámnak.

  • Megosztom