Listázták a hazai celebeket

Ördög Nóra a legértékesebb magyar celeb a Forbes magazin szerint. Az idei listát a pénztermelő képesség, a tartalmasság és a profizmus mellett egy negyedik kategóriával is bővültek a zsűri szempontjai: a közösségi media aktivitással.

 

A magazin augusztusi száma alaposan járja körül a hazai celebek Facebook- és Instagram-jelenlétét, és az ezekben rejlő üzleti lehetőségeket, amelyeket a magazin szerint legjobban Rubint Réka, Kasza Tibi és Dukai Regina használnak ki.

 

Az összesített lista élén Ördög Nóra áll, aki az RTL Klubnál kezdte pályáját, a csúcsra – legalábbis helyezése alapján – a TV2 színeiben jutott. Őt Majka követi, aki zenei és televíziós karrierje mellett a közösségi médiában is erős jelenléttel bír. A dobogó harmadik fokára is egy TV2-es műsorvezető, Till Attila állhatott fel, aki filmkészítőként is sikeres, miközben 14 éve folyamatosan látható a kereskedelmi televízióban.

 

Sebestyén Balázs, aki – néhány hónapig még biztosan – szinte egyeduralkodó a reggeli rádióműsorok piacán a negyedik lett. A műsorvezető rádióműsorának és egyik tévéshowjának is producere, így a képernyő és a mikrofon mellett a média üzleti részében is érdekelt. Őt D. Tóth Kriszta követi, aki annak ellenére képes személyes márkáját építeni Youtube-csatornájával és női portáljával, hogy a nagy képernyőn lényegében nem látható. A hatodik a korábbi első, Alföldi Róbert lett, aki az elmúlt évadot jobbára külföldön töltötte. A hetedik a rövidesen szülési szabadságra vonuló Liptai Claudia lett. Kovács Ákos pozíciója megrendült a listán, a korábbi ezüstérmes most csak a tizenötödik lett.

 

Több új szereplője is van a listának. Kilencedik helyezést ért el az énekesnői pályáján sikerrel haladó Tóth Gabi, aki megtarthatta ítészi székét az ősszel induló X-faktor szériában is. A korábbi munkáihoz képest nagyobb presztízst hozó Keresem a családommal, a szépségápolás területén kivívott véleményvezéri pozíciójával és gyorsan bővülő Instagram-követőtáborával a tizenkettedik lett Lilu. Őt a lista egyetlen gasztrocelebjeként Mautner Zsófi követi. Szintén új a listán Stohl András, akinek személyes márkája talán kezdi kiheverni ki a börtönben töltött időt. Színházi főszerepek mellett fontos karaktert formál meg az RTL Klub Válótársak című heti sorozatában. Azért még van mit javítania: a magazin 21-es listáján csak Berki Krisztiánt előzi meg.

 

 

 

  • Megosztom