CSR

Különleges programban a GE  

mmonline   2017-06-27 09:41:00

A magyar jégkorong sport történetében elsőként indít karrier modellt a GE, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Kanadai-Magyar Hokiklub. Az együttműködés célja, hogy a háromszoros magyar bajnok, nemzetközi EWHL-ben (Elite Women’s Hockey League) játszó válogatott női jégkorongozók a sportág európai élvonalába kerülhessenek, miközben már sportolói pályafutásuk alatt elkezdhetik építeni további pályafutásukat. A program a GE számára is előnyökkel jár, hiszen a vállalati kultúra és versenyképesség fejlesztéséhez aktívan hozzájárulnak a hokis lányok sportban szerzett értékei. Amennyiben a magyar karriermodell sikeres lesz, mintául szolgálhat külföldi női jégkorong csapatoknak is.  
 

Rengeteg embert vonzott a Generali Gyerek Sziget  

mmonline.hu   2017-06-23 16:38:00

Idén már 16. alkalommal várta a kicsiket és nagyokat júniusban minden hétvégén a Sziget Szervezőiroda portfóliójába tartozó Generali Gyerek Sziget. A rendezvénysorozat ingyenes a résztvevőknek, szponzori bevételekből tartja el magát, és a szponzorok ebben az évben is számos izgalmas és érdekes programmal várták a családokat.  
 

Angyalokat keres a Vodafone  

mmonline   2017-06-23 15:10:00

Idén hetedik alkalommal hirdeti meg Főállású Angyal Programját a Vodafone Magyarország Alapítvány. A pályázók ezúttal a szervezet Digitális Iskola Programjához kapcsolódó projektekkel mérettethetik meg magukat. A nyertesek akár főállásban is végezhetik segítő tevékenységüket, hiszen – mint eddig is minden alkalommal- a Vodafone jóvoltából egy évig versenyképes, havi bruttó 400 000 forintos fizetést kapnak.  
 

Újabb iskoláknak segít a Microsoft  

mmonline   2017-06-22 15:28:00

Az utolsó betű, a „V” is felkerült a Herman Ottó Általános Iskola osztályainak digitális táblájára: kitört a vakáció. Az iskola, amely a Microsoft Innovatív Iskola Programjának keretében vonta be a digitális kompetenciákat és az informatikai eszközöket a tanítás jóformán egészébe, számos tapasztalat birtokában vág neki a következő tanévnek. Az oktatás digitalizációja semmiképpen nem egyenlő az informatikai eszközök telepítésével, először a szemléletnek kell megváltoznia – állítják egybehangzóan a pedagógusok és a Microsoft szakértői. A vállalat újabb iskolák jelentkezését várja programjába.  
 

Fenntarthatósági sajtódíj: kitolták a jelentkezési határidőt  

mmonline.hu   2017-06-22 09:51:00

A Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub sajtódíj-pályázatára meghosszabbított határidővel, 2017. július 17-ig lehet pályázni. A pályázat kiírói azokat az újságírókat, szerkesztőket, bloggereket, vloggereket díjazzák, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak akár személyes sorsfordító történetek, akár a Föld egészét érintő témák feldolgozásával. Pályázni három kategóriában lehet, a díjazás kategóriánként nettó 300 ezer forint.  
 

Internet – biztonságban van a gyermeke?  

mmonline   2017-06-21 11:19:00

A napokban ért véget a tanév, a szünidő két és fél hónapja alatt a diákoknak a szokásosnál jóval több ideje marad szabadidős tevékenységre, így internetezésre is. A szülők – akik a családok többségében nem tudják végig gyermekeikkel tölteni a nyári szünetet – az Ipsos kutatása szerint jóval kevesebb figyelmet szánnak gyermekeik internethasználatára, mint az indokolt lenne. Pedig a korhatáros szűrők mellett a szülői kontroll szerepe különösen fontos, hogy a gyerekek ne találkozzanak nem az életkoruknak megfelelő tartalmakkal, illetve ne váljanak internetes zaklatások áldozataivá.  
 

Vidéken terjeszkedne a Skool  

mmonline   2017-06-19 10:49:00

Az első Skool programokban résztvevő lányok közül már többen is vannak, akik a Skool hatására informatikus képzésre járnak egyetemeken, vagy ilyen irányban folytatják középiskolai tanulmányaikat. A Skoolt működtető Technológiai Oktatásért Alapítvány idén egy másik fontos projektet is elindított: a KódKlubban gyermekotthonokban, hátrányos helyzetű fiataloknak tartanak ingyenes technológiai foglalkozásokat. Az idei évben a Skool egyik legfőbb célja, hogy a vidéken élő lányok számára helyi szinten is elérhetővé tegyék programjainkat.  
 

Így segít a dm  

mmonline   2017-06-19 09:58:00

A Nap gyermekei pályázat fődíjas ovisai igazán különleges nyereménynek örülhettek: a dm a Pitypang Művészeti Óvoda igényeit figyelembe véve segített felújítani az intézmény játszóterét, amelyet egy családi nap keretében adtak át június elején. A dm pályázatára 495 óvodától érkezett pályázat, összesen 620 napórát készítettek el a gyerekek, így biztosan nagyon sokan megismerték ősi időmérő eszközünk működési elvét.  
 

Sikeres volt a Telekom Kihívása  

mmonline   2017-06-19 09:00:00

Több mint 150 diák 16 ezer sor programkódot írt a Telekom Kihívására – A programozói játék már nyilvánosan is elérhető a Legyél Te is Informatikus honlapján.  
 

Fontos ügyért kampányol a Telenor  

mmonline   2017-06-16 15:14:00

Az internetes zaklatás megfékezésének világnapja (Stop Cyberbullying Day 2017) alkalmából a Telenor Csoport globális digitális és közösségimédia-kampányt indít „Légy kiberhős!” (Be a Cyberhero) címmel. A kezdeményezés célja, hogy 2020-ra a 13 országban, ahol a Telenor működik, legalább 4 millió gyermek megfelelő minőségű és mélységű biztonságos internetezési ismereteket szerezzen.  
 
 
 1  2  3  4  5  6  7  ...  117  118 »