Liptaira buknak a magyarok

Liptai Claudiát hívnák el legszívesebben magukkal nyaralni a magyarok a hírességek közül a Szallas.hu felmérése szerint. A második helyet Rubint Réka szerezte meg a második helyet, de Brad Pitt és Richard Gere is bekerült a TOP10-be. Az Év Szállása verseny keretében készült kutatás alapján ugyanakkor hatból egy résztvevő soha nem nyaralna együtt celebekkel.

 

Több mint 15 ezer válasz alapján Liptai Claudia a legnépszerűbb celeb Magyarországon – legalábbis vele mennének a legtöbben nyaralni a Szallas.hu kutatása szerint. A színész-műsorvezető a női szavazóknál ugyancsak a második helyen áll Rubint Réka mögött, de a férfiak körében vezeti a népszerűségi listát, így összesítésben is sikerült megszereznie az első helyet. A férfi hírességek közül Brad Pitt verte az összes magyar celebet, Kasza Tibor csak a negyedik, Sebestyén Balázs pedig a 9. helyet tudta megszerezni a hollywoodi sztár mögött.

 

Míg a hölgyek toplistáján Brad Pitt mellett Richard Gere-nek is jutott hely, a férfi válaszadóknál csak Angelina Jolie-nak sikerült felküzdenie magát a tizedik helyre a külföldi hírességek közül. Úgy tűnik, a magyar urak inkább férfiakkal töltenék a nyarat: a tízes toplistán mindössze három hölgy van. Közülük Kálmán Olga, az Egyenes beszéd műsorvezetője kapta a legtöbb szavazatot, Bódi Sylvi csak a kilencedik helyen áll. „A kutatásunkban részt vevők 3 százaléka ugyanakkor csak általános választ adott, és közülük minden huszadik egyszerűen egy szép nőt vinne magával, például az aktuális szépségkirálynőt” – árnyalta a képet Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezetője.

 

Az 50 év felettiek körében népszerűbbek az általában komolyabb arcukat mutató hírességek, például Borbás Mária vagy Vágó István. Ezzel szemben a 23 év alattiak leginkább zenészekkel vagy színészekkel nyaralnának, például Vastag Csabával vagy Vin Diesellel, de William Levy és Ian Somerhalder is bekerült a TOP10-be (előbbi az Árva Angyal és a Marichuy című sorozatokból ismert, míg Sommerhalder a Lost mellett a Vámpírnaplókban játszott). „Csak a fiatalok kedvencei között szerepel ugyanakkor sportoló, Gyurta Dániel körükben a 8. legnépszerűbb híresség. Igaz, az általános választ adók 13 százaléka szintén valamelyik sportolónkat vinné magával” – tette hozzá Szigetvári József.

 

Az Év Szállása verseny keretében végzett kutatás résztvevőinek hatoda ugyanakkor kifejezetten azt nyilatkozta, hogy ha lenne rá lehetősége, akkor sem szívesen nyaralna együtt celebekkel, további 4 százalék pedig a hírességek helyett is családtagot vagy ismerőst választana. A nők elutasítóbbak a híres emberekkel szemben, a fiatalok közül azonban csak minden 12. válaszadó mondana nemet arra a lehetőségre, hogy egy sztárral utazzon el.

 

A magyarok többsége egyébként a családjával vagy a párjával kettesben szokott utazni, csak 14 százalék mondta, hogy egyedül is szívesen indul útnak. A válaszadók majdnem fele egy romantikus luxusszállodában képzeli el az ideális nyaralást, és a többség fürdőzéssel vagy kényeztető programokkal múlatná az időt. A kutatásban részt vevők negyede töltené túrázással vagy más aktív programmal a nyaralását, ezzel szemben csak minden hetedik válaszadó menne legszívesebben kulturális programokra vagy városnézésre.

  • Megosztom