Őszre alakítják át a Juventus Rádiót

A Juventus Rádiót napokban megvásárló Tematic Group Kft. – a Sláger TV, a Fishing ­& Hunting Channel, a Sportklub és a DOQ csatorna tulajdonosa – a következő két hónapban stratégiai kutatást készít az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában több évtizedes rádiós kutatási tapasztalattal rendelkező Coleman Research Grouppal közösen. Az eredmények alapján fogják teljesen átalakítani a Juventus Rádiót. Melynek új neve könnyen lehet, hogy Sláger FM vagy Sláger Rádió lesz.

“A kutatás segítségével felmérjük potenciális hallgatóink igényeit, megvizsgáljuk azt a célcsoportot, amelynek fogyasztói szükséglete a legnagyobb, ugyanakkor nem talál magának megfelelő rádiós csatornát. A kutatást követően ősszel indul a megújult csatorna, és év végéig lezárjuk a finomhangolást” – áll abban a levélben, amit Hauk Zoltán, a Rádió Juventus Zrt. új vezérigazgatója jegyez.

Hauk Zoltán szerint a várható eredmény egy zeneileg megújult rádióadó, amely a rádióhallgatási igényeknek megfelelő tartalommal szolgálja ki hallgatóit.

A vezérigazgató azt is közölte, hogy a megújulással egy időben 2 hónapos budapesti reklámkampányt indítanak, amellyel azt akarják elérni, hogy a 103,9 MHz-es frekvenciára a meglévők mellé új hallgatók is kapcsoljanak.

Mint arról az MMOnline.hu korábban beszámolt, június 15-én adta el az eddigi tulajdonos Ayudate Holding Kft. a Juventus Rádiót a Tematicnak. A tulajdonosváltást követően lecserélődött a menedzsment is, az új vezérigazgató ekkortól lett Hauk Zoltán, a programtanácsadó pedig Bertók László. Korábban egyébként mindketten az ugyanezen a frekvencián sugárzó Rádió1 vezetőiként dolgoztak, kereskedelmi-, illetve programigazgatóként.

A rádió új vezetője már akkor azt közölte, hogy a közeljövőben nem egyszerűen a programstruktúra változik majd, hanem ősszel megtörténik a rádió újra pozícionálása.

A Marketing&Media pedig azt is megtudta, hogy a Tematic kezdeményezte a Sláger FM és a Sláger Rádió elnevezés levédését. Könnyen lehet, hogy a Juventus Rádió lehet az új Sláger Rádió.

  • Megosztom