Különleges program a Balatonnál

Egészen különleges programokkal is fel lehet dobni a balatoni nyaralást, június 15-től például három hétvégén keresztül a Szentantalfához közel lévő Szent Balázs-hegyi levendulásba várnak minden érdeklődőt levendulaszedésre.

 

A Szent Balázs-hegyi levendulás Laszip Tamáshoz köthető, aki elhatározta, hogy nem hagyja kárba veszni a telke végében árválkodó kihasználatlan területet, először is, tervezett, számolt, osztott, szorzott, majd alaposan utána nézett, hogy hogyan lehetne a legjobban kihasználni a földet – derül ki az Aqua Magazin összeállításából.

 

A mérnöki pontossággal kidolgozott tervnek köszönhetően, a végeredmény egy elképesztően dús levendulaültetvény lett, amelynek a nagysága és szépsége még Tamást is meglepte. Az első évben az alapító még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt többemberes feladat, másrészt sokkal jobban örülne neki, ha minél többen örülhetnének vele, és arathatnák le a kezdeményezés sikerét.

 

Érdemes élni a lehetőséggel és elmenni Szentantalfáig, pontosabban a Szent Balázs-hegyig, ahol június 15-től három hétvégén keresztül telepakolhatjuk a kosarunkat levendulával. Az eseményről részletes infók találhatók itt találhatók.

  • Megosztom