Különleges aktivitással szerettetné meg a reggelt a Nescafé

Szokatlan módon, Facebook-kommentek felhasználásával készít dalt a magyar könnyűzenei élet három csillaga, a Punnany Massif Wolfie-ja a Random Tripből ismert Delov Jávor és az első Megasztár győztese, Tóth Vera. A szöveget a Nescafé online közösségének üzenetei alapján írják meg a szerzők, a téma pedig „Szeretem a reggelt!”

Sokan nehezen tápászkodnak ki az ágyból reggelente, mégis a reggel a nap legtermékenyebb időszaka, egy új nap, új lehetőségek kezdete – ezt vallja a Nescafé és online közössége: a márka magyar Facebook-csoportja, és a Szeretem a reggelt weboldal közönsége. Így a Nescafé digitális barátai közösen válnak dalszerzővé.

„Szeretem a reggelt, mert végre a szemedbe nézhetek!” – hangzik egy szerelmes üzenet, „Szeretem a reggelt, mert egy új lehetőséget rejt”, „Szeretem a reggelt, mert ajtót nyit egy új kalandra” – sugárzik az optimizmus két másikból. „Szeretem a reggelt, mert újra hallom a gyerekem hangját!” – vallja egy szerető édesanya a Nescafé által indított Facebook-oldalon. Talán ezek a sorok is rövidesen ott szerepelhetnek egy slágerben. Sokan, sokféle okból és sokféleképpen szeretik a reggelt, amelyet a Nescafé is igyekszik tartalmassá tenni. A megbízható reggeli kávé mellé egy dallal is kedveskedik a reggelek barátainak, amelynek elkészítésére a hazai könnyűzenei élet három tehetséges fiatal művészét, Punnany Massif Wolfie-ját a Random Tripből ismert Delov Jávort és az első Megasztár győztesét, Tóth Verát kérték fel.

Wolfie feladata, hogy a több száz reggelhez szóló vallomásból kiválassza és strófákba rendezze azokat, amelyek dalszöveggé válhatnak, a zenét pedig Delov Jávorral közösen írják majd.

„Bár én magam tartalmasan szeretem tölteni a reggeleimet, személyes kedvencem Facebook-gondolatok közül így hangzik: Szeretem a reggelt, mert eladtam a vekkert” – meséli Wolfie.

A Nescafé nem először inspirálja a könnyűzene világát, hiszen az Open Up című világslágert Laurie Anderson előadásában is a reggelik nélkülözhetetlen kávéja ihlette. A magyar zenészek így komoly kihívás előtt állnak.

A dalszerzés előkészületeiről és a szerzők és a reggelek harmonikus viszonyáról egyébként rövid werkfilmek készültek, amik ide kattintva láthatóak.

  • Megosztom