Különleges vetélkedőt indítanak a pénzügyi tudatosság erősítésére

A Visa és partnere, a Pénziránytű Alapítvány különleges vetélkedőt indít a Visa online elérhető pénzügyi oktató platformján, a Pénzügyi Foci oldalon. A diákok a különböző foci-kihívásokon keresztül olyan témákról tanulhatnak, mint a megtakarítás, költségvetés készítése, pénzügyi célok meghatározása és a hitelek helyes felhasználása.

A vetélkedőt május 3. és 31. között rendezik meg hetedik és nyolcadik osztályos általános iskolás diákok számára. A vetélkedőben az ingyenes Pénziránytű-BankVelem programba regisztrált diákok vehetnek részt. Az online szakasz során legtöbb pontot gyűjtő 16 versenyző focis ajándéktárgyakat nyer, és tovább játszhatnak értékes nyereményekért a Csodák Palotájában rendezett döntőben 2018. június 8-án.

Pontok gólokkal és meccsek megnyerésével szerezhetők, amihez pénzügyi témájú kérdéseket kell helyesen megválaszolni. A vetélkedőre való felkészülésben segítséget nyújtanak a Pénzügyi Foci oldalon található tananyagok, emellett a diákok próbára tehetik tudásukat online formában a JátékBank oldalon, valamint a „Küldetések a pénz világában” című tankönyvvel és munkafüzettel.

A Visa Pénzügyi Foci játéka 2017 óta érhető el magyar nyelven is. Segítségével a diákok különböző kategóriában – kezdő (11-14 év), haladó (14-18 év), mester (18+ év) – mérhetik össze pénzügyi tudásukat, és versenyezhetnek a többi játékossal a virtuális nemzetközi porondon. A Pénzügyi Foci jó példája az élmény alapú oktatásnak (edutainment). A több modulból álló platform számos oktatási módszertant vegyít, hogy a játék könnyen integrálható legyen az iskolák meglévő tanmenetébe. A diákok a különböző foci-kihívásokon keresztül olyan témákról tanulhatnak, mint a megtakarítás, költségvetés készítése, pénzügyi célok meghatározása és a hitelek helyes felhasználása, mindeközben azért is versengenek, hogy Magyarország minél jobb helyezést érjen el a Pénzügyi Foci nemzetközi ranglistáján. A játék mindenki számára ingyenesen elérhető.

  • Megosztom