Kétmilliárdos beruházás Kapuváron

Kétmilliárd forint önerőből gyártási központot alakít ki Kapuváron a svájci székhelyű, prémiumkategóriás vasalótermékeket gyártó Laurastar, a fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le.

A gyártás 2020. januárjában indul a 4800 négyzetméter alapterületű új üzemben – írja tudósításában az MTI. Az anyacég stratégiai döntése értelmében Portugáliából kerül át a gyártás, amelynek éves kapacitása eléri a 150 ezret. Jelenleg Portugáliában mintegy százezer terméket gyártanak évente.

A Kapuváron 2006 óta jelen lévő svájci vállalat kezdetben a termékek javításával foglalkozott. Tavaly adták át azt a részlegüket, ahol az úgynevezett refurbished termékekkel is foglalkoznak, vagyis a rövid időn belül meghibásodott vagy szállítási sérült árukat újítják fel, a gyártósorival megegyező minőségben. Éves szinten mintegy harmincezer terméket javítanak, a refurbished termékek felújítása pedig eléri az ötezret.

A Laurastar kapuvári üzemében a szervizközpontban tíz európai uniós országból és Svájcból érkező gépeket javítanak – mondta el Tóth Tihamér, a társaság magyarországi vezetője. Jean Monney, a Laurastar SA elnöke arról beszélt köszöntőjében, hogy a cég ötven embert foglalkoztat, a gyártás indulására a létszámot szeretnék megduplázni.

A nyilvános céginformációs adatok szerint a Laurastar Services Kft. tavaly 254 millió forint nettó árbevételt ért el, ami 7 millió forinttal haladta meg az előző évit. Nyeresége 5 millió 190 ezer forint volt, 929 ezer forinttal volt kevesebb, mint 2016-ban.

  • Megosztom