Jól ment a Coop-nak

Több mint 10 milliárd forinttal nőtt a Coop csoport árbevétele tavaly, és elérte az 582 milliárd forintot.

 

A Coop üzletlánc 1580 magyar településen mintegy 2700 boltban 1,5 millió vásárló frissáruval való ellátásáról gondoskodik. A cégcsoportnál több mint 30 ezren dolgoznak – mondta el Tóth Géza, közölte a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója. A Coop csoport működése 700 magyar kis- és középvállalkozás biztos megélhetését jelenti; továbbá 3000 magyar beszállító is partnere – írja az MTI.

 

A cégcsoport 95 ezer magyar terméket forgalmaz, ez a teljes választék mintegy 80 százaléka; a több mint 800 saját márkás termék 90 százaléka magyar előállítású. A Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok között a Coop csoport 58,8 százalékos részesedést ért el a gyorsan forgó áruk (FMCG) piacán. A cégcsoportnál az idén az árbevétel 2-5 százalékos növekedésére számítanak.

 

A múlt évi csoport szintű nyereségről nincsenek adatok, mert a franchise-rendszer működése – 700 cégről van szó – ezt nem teszi lehetővé, ugyanis nincsenek a nyereségről összesített adatok, ugyanúgy,ahogyan a fejlesztésekre fordított pénzeket sem összesítik. A Coop csoporton belül ugyanakkor zajlik egy koncentrációs folyamat, amely alapja a fejlődésnek, mivel a tőkeerős cégek integrálják a kisebbeket, így segítik a csoport további növekedését, piaci pozícióinak erősítését – olvasható az MTI beszámolójában.


Címke:

  • Megosztom