Jól fizet a netes szexbiznisz

Az adatfeldolgozással, webhosztinggal foglalkozó DoclerWeb Kft. tavaly 4,58 milliárd forintos bevételről számolt be. A cég tulajdonosa, Gattyán György pedig egyre előrébb kerül a leggazdagabb magyarokat felvonultató listán.

Nem véletlen, hogy a Napi Gazdaság által készített, a leggazdagabb magyarokat lajstromba vevő összeállítás élmezőnyébe, az ötödik helyre került Gattyán György Zoltán, a Docler Holding tulajdonosa. A weboldalak, szórakoztató netes szolgáltatások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó cégcsoport az ország egyik legsikeresebb informatikai vállalkozása.

A társaság több szoftvere mellett a valós idejű képtovábbítás technológiájával futott fel, amelyre a legnagyobb kereslet a felnőtt-tartalmak felől van. A Docler cégcsoporthoz köthető LiveJasmin a világ legnépszerűbb élő, erotikus videochatoldala, amely már HD-minőségben, 3D-ben, sőt mobilon is elérhető. A vállalatcsoport budapesti székhelyére több mint 20 cég van bejegyezve.

A cégcsoport meghatározó tagja az adatfeldolgozással, webhosztinggal foglalkozó DoclerWeb Kft., amely tavaly 4,58 milliárd forintos nettó árbevételről számolt be az 2010-es 4,02 milliárd után. A cég adózott eredménye a 2010-es 196 milliós veszteség után tavaly 723 milliós nyereségbe fordult át – derül ki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginfomációs adatbázisából.

A DoclerWeb Kft. más szempontból is érdekes, így például igen vonzó munkahely lehet, ha csak az átlagbért vizsgáljuk, ez ugyanis a társaságnál tavaly bruttó 536 ezer forint volt. A 2011-ben átlagosan 36 főt foglalkoztató cégnél igen magas az egy főre jutó bevétel is, hiszen ez tavaly 127,3 millió forintot tett ki.

 

  • Megosztom