Jöhet az ingyenwifi

Úton van az európai közterületeken ingyenesen használható WIFI, miután az EP megszavazta az ehhez rendelt pénzügyi forrás első csomagját. A hálózatot legalább 3 évig kell működtetni, az adatvédelmi szabályok betartásával.

 

A Digitális Unió kiteljesítését szolgáló pilot projekt célja az, hogy a közterületeken mindenki ingyenesen férjen hozzá az internethez. A pénzügyi támogatást földrajzilag kiegyensúlyozottan kell felhasználni, és aki hamarabb jelentkezik, hamarabb vehet részt a programban, ahol kórházakat, könyvtárakat, középületeket tesznek digitálisan hozzáférhetővé.

 

Feltételek

 

A résztvevőknek vállalnia kell, hogy legalább három évig állják a működtetés költségét, könnyen hozzáférhető, ingyenes és biztonságos hálózatot üzemeltetnek, továbbá a személyes adatokat nem használják kereskedelmi célokra. Ha már létezik hasonló szolgáltatás, akkor nem lehet támogatást igényelni.

 

Carlos Zorrinho (S&D, Portugália), jelentéstevő elmondta: “A WIFI4EU víziója az, hogy mindenkinek legyen jó minőségű WIFI hozzáférése függetlenül attól, hogy hol él és mennyi a jövedelme”.

 

Az erről szóló állásfoglalást 582 szavazattal 98 ellenében 9 tartózkodással fogadták el.

 

  • Megosztom