Játékos tárlatvezetés a világhírű múzeumban

Lecserélnék a Louvre összes audio-tárlatvezető készüléket Nintendo 3DS kézikonzolokra. Emellett már készül a múzeum iPadra, valamint okostelefonokra írt programjának frissítése is.

Furcsa ötlettel állt elő a világ egyik legnagyobb, leghíresebb múzeuma, a Louvre: lecserélnék az összes audio-tárlatvezető készüléket Nintendo 3DS kézikonzolokra. A párizsi múzeumóriás összesen ötezer készüléket szándékozik vásárolni a szerintük már idejétmúlt statikus hang-technológia lecserélésére – írja a Technet.

 

A kézikonzolokat természetesen olyan szoftverrel fogják felszerelni, amely segítségével a látogatók egyfelől könnyebben eligazodhatnak majd a tárlatok útvesztőjében. Emellett természetesen a kiállításokat bemutató hanganyagokról sem kell lemondani, ezek összesen hét nyelven lesznek meghallgathatóak a konzoloknak hála.

 

Ugyan a Nintendo tervezi meg a szoftvert – elvégre ők ismerik jobban a hardvert – azonban a Louvre szorosan tartja a gyeplőt, és szerkesztői vétójoguknak hála nem kell attól félni, hogy esetleg egy kiterjesztett valóságban élő Mario előugorna és Dalí-bajszot firkantana a festményekre.

 

A múzeum nyilatkozata szerint azért esett választásuk a Nintendo kézigépre, mivel egyfelől az érintőképernyő sokkal könnyebben, egyszerűbben kezelhető a családoknak, másfelől a gép képes 3D hatást keltő képeket megjeleníteni szemüveg nélkül. A Nintendo 3DS mellett már készül a múzeum iPadra, valamint okostelefonokra írt programjának frissítése is – olvasható a technet.hu-n.

  • Megosztom